Möger overlever magt-angreb

15. april 2012 12:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Möger overlever magt-angreb
Billede mangler

Toppen i SF fik sin vilje, da en såkaldt lex Möger blev stemt ned på landsmødet.
Et flertal af de 421 SF’ere med stemmeret gik imod et forslag fra flere tidligere folketingsmedlemmer om, at personer som skatteminister Thor Möger Pedersen ikke skal kunne sidde i den daglige ledelse.
Folketingsmedlemmerne er utilfredse med, at man som Thor Möger Pedersen kan sidde i SF’s Daglige Ledelse uden at være valgt til SF’s landsledelse eller være valgt til Folketinget. Blandt de utilfredse er tidligere folketingsmedlem Pernille Frahm.
“Folk, der har politisk magt, bør være demokratisk valgt, enten af medlemmerne eller af befolkningen,” sagde hun tidligere til Newspaq.
Forslaget skulle først gælde efter næste folketingsvalg, men Thor Möger kan altså forsætte i den daglige ledelsen fremover.
Den magtfulde Daglige Ledelse består udover Thor Möger Pedersen af Villy Søvndal, landssekretær Turid Leirvoll, gruppeformand Pernille Vigsø Bagge, politisk ordfører Jesper Petersen samt næstformændene Tonni Hansen og Meta Fuglsang.
Til gengæld bliver baglandet styrket i landsledelsen, da de SF’erne med stemmeret var for maksimum fire medlemmer af Folketinget og Europa-Parlamentet. Tidligere var det maks fire fra Folketinget i alt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu