Möger vil have højere skat på firmabiler

29. maj 2012 01:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Möger vil have højere skat på firmabiler
Billede mangler

Det skal koste mere, at chefen stille en bil til rådighed.
Sådan lyder meldingen fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) på dagen, hvor regeringen fremlægger hele sin skattereform.
Han vil øge miljøtillægget for de omkring 90.000 danskere med fri firmabil, og han vil også ændre reglerne, så man ikke længere kan slippe billigere ved at indregistrere sin firmabil op til jul.
Det oplyser skatteministeriet i en mail til Ritzau.
I dag er det nemlig sådan, at hvis man indregistrerer en firmabil i december, beskattes den kun af den fulde nypris i to år og en måned. Hvis bilen derimod indregistreres i januar, bliver den beskattet fuldt ud i tre år.
Det vil regeringen lave om på. Og så vil den forøge det miljøtillæg, der kommer oven i beskatningsgrundlaget, med 50 procent. Det skal give danskere, der er så heldige at få fri bil af deres arbejdsgivere, en gulerod til at vælge en mere miljørigtig en af slagsen.
En person, der kører i en firmabil, der har kostet 200.000 kroner fra ny, vil få en ekstra skatteregning på 3000 kroner, hvis regeringen kommer igennem med at fjerne fordelen ved at indregistrere firmabiler på et bestemt tidspunkt.
Derudover vil forhøjelsen af miljøtillægget give en ekstra regning på 750 kroner om året for en benzindrevet bil, hvor den årlige ejerafgift er 3160 kroner.
Skatteministeriet skønner, at 90.000 danskere kører i firmabetalt personbil, der kan brugs privat. Ifølge ministeriet er det især ledere i det private erhvervsliv, der får stillet den slags personalegoder til rådighed.
Skatteministeriet regner med, at ændringerne vil indbringe 220 millioner kroner om året til statskassen.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu