Mor bortførte sine to børn – nu er de tilbage i Danmark

8. oktober 2017 14:01 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Vladimir Valiants bortførte søn er nu tilbage i Danmark. Det samme er drengens søster. Moderen er anholdt.

Mor bortførte sine to børn - nu er de tilbage i Danmark
Nu er de to børn tilbage i Danmark. De er begge overgivet til de sociale myndigheder. I midten Vladimir Valiant - det enes barn far. Foto: Privatl

– Jeg er lykkelig, glad og lettet.

Sådan siger Vladimir Valiant, faderen til et bortført barn, søndag eftermiddag til Newsbreak.dk.

Baggrunden for lettelsen og den 54-årige mand er, at hans dreng og drengens søster, der nu er fire og syv år gamle, sammen med børnenes mor søndag formiddag landede i Københavns Lufthavn. De tre forsvandt 18. marts 2016.

Inden landingen i lufthavnen har der udspillet sig en dramatisk historie.

Moderen og de to børn er ikke set siden den 18. marts sidste år, hvor de forsvandt fra kvindens bopæl i Vanløse. Det var få dage før en sag om forældremyndigheden over det ene barn skulle afgøres.

I begge børns tilfælde har fædrene fuld forældremyndighed.

Hjemme igen

De to børn fløj fra Brasilien fredag sammen med deres mor, efter en retssag, som blev fulgt af de danske myndigheder.

De har siden mellemlanding i Lissabon i Portugal haft følgeskab af politifolk fra Københavns Politi.

Nu hvor de er tilbage på dansk jord, er børnene overgivet til de sociale myndigheder, med henblik på senere overdragelse til fædrene.

– Jeg er meget glad for, at børnene nu er sikkert tilbage i Danmark. Det har været vores første prioritet fra starten af. I forbindelse med at mor og børn landende i København, blev moderen anholdt og anklagemyndigheden vil nu overveje, hvorvidt der er grundlag for at fremstille hende for en dommer med anmodning om varetægtsfængsling. Det skal ses i lyset af, at moderen tidligere har været varetægtsfængslet in absentia for børnebortførsel. Da der forestår en længere juridisk proces, kan jeg ikke kommentere yderligere på sagen for nu, siger chefen for afdelingen for personfarlig kriminalitet, udtaler vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen i en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Lettet far

Hos Vladimir Valiant er lettelsen over, at børnene igen er på dansk jord, stor.

Nu venter der alle et større genopretningsarbejde.

– Tilvænningen til et trygt og roligt liv, er det næste, vi skal fokusere på. Vi (den anden far og Vladimir Valiant. red.) ser frem til et mere sundt forhold til deres mor, i håb om at en udstrakt hånd kan motivere alle til at give børnene de bedst mulige vilkår for en sund barndom og opvækst med begge forældres tilstedeværelse, siger Vladimir Valiant til Newsbreak.dk, men lægger heller ikke skjul på, at han mener, at det sidste godt halvandet år ikke har gjort noget godt for børnene.

Dramatisk historie

Moderen og børnene har altså været væk i godt halvandet år. Den sag har politiet efterforsket som en mulig børnebortførsel.

Forud for deres forsvinden blev der foretaget flere forberedende handlinger. Derfor var politiet ganske overbevist om, at kvinden rent faktisk har taget benene på nakken og er gået under jorden.

– Blandt andet har hun kort tid inden tømt hele sin bankkonto, sagde politikommisær Bjarke Dalsgaard Madsen fra efterforskningsafdelingen for borgernær kriminalitet tidligere til Newsbreak.dk.

– Vi har hele tiden forventet, at hun på et tidspunkt ville dukke op, fordi kriminelle sætter spor. Men især de elektroniske har hun været god til at slette, sagde Bjarke Madsen.

Fængslet i Danmark – in abentia

Den 42-årige kvinde – og hendes børn – blev tidligere varetægtsfængslet in absentia. Det vil sige, at hun – i sagens natur – ikke var til stede, da en dommer bestemte fængslingen. Samtidig er hun også efterlyst internationalt.

Københavns Politi har tidligere oplyst til Newsbreak.dk, at moderen og børnene formentlig befandt sig i Sydamerika. Det viste sig at være sandt, for i den forgangne uge bestemte en dommer i Brasilien i den nordbrasilianske by Belém, at børnenes mor og børnene skulle sendes tilbage til Danmark.

Det er de så nu.

 

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu