ANNONCE

TV-stjerne fortæller: Mor blev myrdet

17. marts 2020 16:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Malene Hasselblad deler et indblik i det år, som hun selv beskriver som helvede, hvor hun tydeliggjorde, at hendes mor var offer for et mord.

– Det har været et år i helvede rent ud sagt, siger Malene Hasselblad til Newsbreak.dk.

Sådan beskriver hun det seneste år, hun har gennemlevet, siden hendes mor Inez Hasselblad i marts 2019 blev dræbt i sin lejlighed på Vangehusvej på Østerbro i København.

Artiklen fortsætter efter videoen

I en programserie følger et kamerahold hende gennem efterforskningen, første besøg i morens lejlighed og retssagen.

På sine egne præmisser

Igennem flere afsnit kan seere følge Malene Hasselblads kamp for sin mors retfærdighed. Allerede fra sagens start var Malene Hasselblad klar over, at der var noget, der ikke stemmede overens med politiets antagelser af, at der ikke var tale om noget kriminelt.

Med flere beviser i ryggen fik Malene Hasselblad overbevist politiet til at efterforske sin mors død yderligere. Og hele den proces er det som seerne kan følge i Seriemordene på Østerbro, der har premiere tirsdag den 17. marts 2020.

– Jeg er blevet kontaktet af mange, der gerne ville lave en dokumentar om det hele. Men jeg har sagt nej mange gange. Grunden til at jeg sagde ja til det her, var, at det var på mine præmisser. Det var ægte følelser uden et manuskript, fortæller hun.

Sorgen fik en retning

Det har betydet meget for Malene Hasselblad, at der er blevet lavet en række tv-programmer om hendes mors død.

– Det har været sindssygt hårdt og sindssygt intenst, men det har også givet min sorg en retning, siger hun og fortsætter:

– Jeg er blevet konfronteret med min egen sorg, og jeg håber også, at dem, der ser programmet vil opleve, at det er konsekvenserne af en sag som den her.

Mission om at ændre

I programmet får Malene Hasselblad selskab af journalisten Henrik Qvortrup. Sammen forsøger de at komme til bunds i sagen, der udover drabet på Inez Hasselblad også involverer to yderligere drab, der alle formodes at være dræbt af den samme mand.

Malene Hasselblad har hele tiden haft en særlig mission med programmet.

– Min mor er død, og hun kan ikke tale for sig selv. Jeg er hendes talerør. Selv om jeg bare er lille mig, så ville der ikke ske noget, hvis ikke jeg sagde noget, siger hun og fortsætter:

– Missionen er, at der skal ske en ændring. Jeg stopper ikke, før der sker en ændring.

Programmet kan ses på TV3 og Viaplay.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu