ANNONCE

Mor sagsøger kor for kønsdiskrimination

16. august 2019 09:15 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

En mor til en tysk pige har sagsøgt et drengekor, fordi hendes datter ikke må være med i koret.

Mor sagsøger kor for kønsdiskrimination
En mor har sagsøgt et drengekor, fordi de ikke vil optage hendes datter. Foto: Colourbox

En ni-årig tysk pige har forsøgt at få en plads på et drengekor, men hun er blevet afvist gang på gang. Nu har pigens mor sagsøgt Staats- und Domchor Berlin, fordi hun mener, at der er tale om kønsdiskrimination.

Det skriver Politiken.

Ansøgt flere gange

Den ni-årig pige har ihærdigt forsøgt at blive en del af drengekoret. Hun ansøgte første gang i 2016, hvorefter hun har ansøgt to gange mere.

De to første gange, hun ansøgte, blev hun afvist uden at komme til optagelsesprøve. Ved sin seneste ansøgning – i marts 2019 – blev hun inviteret til optagelsesprøve, men her fik hun at vide, at hun hverken havde motivation nok eller talentet til at blive en del af drengekoret.

Kønsdiskrimination

Men den forklaring hopper den ni-årige piges mor ikke på.

Hun har derfor lagt sag an mod koret, fordi korets afvisninger af hendes datter er diskriminerende, da det krænker datterens ret til lige muligheder i en institution, der modtager statsmidler.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ifølge advokaten, der står for datterens sag, Susann Braecklein, fik pigen i december en skriftlig henvendelse fra dekanen af den universitetsfakultet, som koret hører under, hvor der blev beskrevet, at en pige aldrig kommer til at synge i et drengekor.

Ekstraordinært talent

Drengekoret har endnu ikke udtalt sig til medierne i sagen, men i retten har de fortalt, at hovedårsagen til afvisningen ikke skyldtes pigens køn.

De forklarer, at hun sagtens kunne være blevet en del af koret, hvis hun havde haft et ekstraordinært talent, eller hvis hendes stemme havde passet til den ønskede lyd i koret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu