Mor sigtet for mord på niårig søn: Skyder skylden på toårig lillebror

24. april 2017 22:37 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Moderen påstår, at det var den toårige der skød sin niårige storebror. Men ifølge politiet fjernede forældrene blod og beviser i stedet for at give deres søn førstehjælp.

Mor sigtet for mord på niårig søn: Skyder skylden på toårig lillebror
Wendy (venstre) og Kansas Lavarnia (højre) havde mere travlt med ikke at blive afsløret end at redde deres søn. Foto: Maricopa County Sheriff's Office

Politiet i Phoenix har anholdt en kvinde og sigtet hende for hendes ni-årige søns død, efter hun ringede efter en ambulance. Her fortalte hun, at den niårige var blevet skudt i hovedet af sin toårige bror. Politiet har nu fundet ud af, at moderen ikke fulgte instruktioner om at give sin søn førstehjælp, men i stedet brugte tid på at fjerne blod og beviser. Det skriver CBS News.

– Ja, jeg har en nødsituation nu. Min søn er blevet skudt i hovedet, fortæller Wendy Lavarnia i opkaldet til alarmcentralen den 20. marts, som er blevet frigivet af politiet.

“Toårig har skudt min søn”

Politiet blev mistænksom, fordi de fandt uoverensstemmelser i moderens beretninger om uheldet. Ifølge myndighederne er forældrene blevet sigtet for mord, fordi de forsinkede behandling af barnet, mens de fjernede beviser i hjemmet.

– Han er ni år gammel. Af hans lillebror. Jeg lagde min pistol på sengen som en idiot og min søn… Jeg troede ikke, han kunne affyre den, og han skød, fortæller Wendy i opkaldet.

Man kan høre gråd af smerte i baggrunden tidligere i opkaldet, men det er ikke tydeligt, hvem der græder.

Far har skudsår

Niårige Landen Lavarnia blev hastet på hospitalet, hvor han senere døde. Wendy fortalte efterforskere, at hendes mand, Kansas Lavarnia, ikke var hjemme, da ulykken skete. Hun fortæller, at hendes toårige søn samlede den ladte pistol op og skød sin storebror.

Men ifølge politiet har Kansas selv et skudsår på den øverste del af hans venstre arm. Han har prøvet at skjule sit sår med kleenex og tape. Wendy blev fortalt over telefonen, hvordan hun skulle prøve at yde førstehjælp til sin søn, inden ambulancen kom. Men i stedet havde hun mere travlt med noget andet.

Forældre ville hellere redde sig selv end søn

For ifølge retsdokumenter havde moderen altså mere travlt med at rydde op og fjerne beviser fra skyderiet, end at hjælpe den niårige. Den tid og indsats, det tog at rydde det blodige gerningssted op samt at lade være med at hjælpe sønnen, satte drengen i stor fare.

Politiet har tidligere udtalt, at det manglende blod samt mængden af blodrester i hjemmet tyder på, at der gik en del tid, inden der blev ringet til alarmcentralen. Politiet har ikke sagt noget om, hvor vidt drengen ville have overlevet, hvis forældrene havde kontaktet myndighederne tidligere.

Efterforskningen har endnu ikke afsløret, hvem der affyrede pistolen, der ramte Landen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu