Mordbrand i Heimdalsgade: Flere personer flygtede fra arnested – en havde ild i bukserne

11. januar 2017 12:00 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Nordjyllands Politi søger efter vidner, der kan bidrage til sagens opklaring

Flere mistænkte er på fri fod og eftersøges af politiet, efter at en mordbrand sent tirsdag aften kostede to personer livet. Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen startede tirsdag aften, da lokalt brandvæsen rykkede ud til Heimdalsgade i Vejgaard, Aalborg.

Se mere video hos Local Eyes.

Her hærgede en voldsom brand en bygning, der ifølge Newsbreak.dk’s oplysninger har fungeret som bordel.

To personer døde i flammehavet, og Nordjyllands Politi har tidligere fortalt Newsbreak.dk, at man efterforsker en mordbrand.

– Vi mener, at der er tale om en forbrydelse. Branden er påsat, og der er to omkomne, fortalte viceinspektør Frank Olsen tidligere på dagen.

Der var ild i en mistænkt

I pressemeddelelsen løftes nu lidt af sløret for politiets omfattende efterforskningsarbejde, og hermed annonceres det også, at man fra politiets side har brug for offentlighedens hjælp.

– På nuværende tidspunkt ved vi, at gerningsmændene bestod af en gruppering på 5-7 personer, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup, i pressemeddelelsen.

Han fortæller endvidere, at forskellige vidner har set en række personer løbe fra Heimdalsgade 1, hvor branden hærgede, forbi Heimdalsgade 4.

På dette tidspunkt havde en af de personer, politiet leder efter, ild i sit underliv. Han lagde sig på jorden, og de øvrige eftersøgte personer forsøgte at slukke ilden.

Et vidne hjalp manden med at slukke ilden med vand.

De efterlyste personer fortsatte nu deres flugt videre til Nørre Tranders Vej. Ad et stistystem løb de ned til parkeringspladsen ved Vejgaard Bibliotek.

– Her har et vidne set, at gerningsmændene kørte væk i to mørke personbiler, hvoraf den ene muligvis er en Honda Accord, siger Sune Myrup.

Vidner søges

Selvom man fra politiets side altså allerede har talt med en del vidner, vil man stadig gerne i kontakt med flere personer, der kan bidrage til sagens opklaring.

Hvis man tirsdag aften mellem 20.30 og 21.00 så fem til syv personer, iført sort tøj, bevæge sig i området omkring Hadsundvej, Nørre Trandes Vej, Odinsvej og Heimdalsgade, må man gerne kontakte politiet på 114.

Politiets formodning er, at de eftersøgte personer gik fra parkeringspladsen ved Vejgaard Bibliotek til Heimdalsgade 1 via enten Hadsundvej eller Nørre Tranders Vej.

Fra politiets side formoder man, at der blev anvendt brandbare væsker på gerningsstedet. I den forbindelse søges der vidner, der i går på tankstationer i Aalborg-området har set personer købe benzin dunke eller på flasker.

– Herudover efterlyser vi vidner, der har kendskab til personer, der har brandskader på hænder eller ben, siger Sune Myrup i pressemeddelelsen.

Afdødes identitet fortsat ukendt

De to personer, der blev fundet døde, efter at branden blev slukket, viste sig at være en mand og en kvinde.

I pressemeddelelsen oplyser politiet, at de to personer skal obduceres onsdag.

– Vi ved ikke, hvem de er endnu, sagde Frank Olsen tidligere onsdag til Newsbreak.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu