ANNONCE

Morderens stemme måske genkendt af flere

8. maj 2019 21:52 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Politiet har udsendt en lydfil fra et drab på 58-årig læge. Otte til ti mener at kende gerningsmandens stemme.

Lyt til det uhyggelige lydklip her. Kan du genkende stemmen? Video; Newsbreak.dk/ Foto: Politi

“Læg dig ned”, “læg dig helt ned”, “læg dig ned på maven”. Sådan lyder det blandt andet i det uhyggelige lydklip, som tirsdag blev offentliggjort i kølvandet på et brutalt drab på den 58-årige læge Charlotte Asperud.

Stemmen fra lydfilen, som politiet har rundsendt, tilhører morderen, forklarede politiet, og hele årsagen til, at morderens stemme blev rundsendt til alle landets medier er, at politiet håber, nogen kan kende stemmen.

Det er der i hvert fald nogen, der mener at kunne, skriver Ritzau, der har talt med efterforskningsleder Henrik Gunst onsdag.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor den skræmmende lydfil stammer fra. En analyse af den har vist, at der med al sandsynlighed er tale om en voksen mand, der taler. Politiet skriver desuden, at han taler med en dialekt, der typisk bruges i København og omegn samt Nordsjælland.

Flere henvendelser

Politiet har fået otte til ti henvendelser fra borgere, der mener at genkende den formodede gerningsmands stemme i en sag om drabet på en læge i Tisvildeleje, fortæller Henrik Gunst, politikommissær ved Nordsjællands Politi.

– Vi har fået flere henvendelser, der går direkte på stemmegenkendelse, siger han, men ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt et eller flere navne går igen i henvendelserne.

De mange tip har givet politiet nyt at efterforske, og derfor er politikommissæren glad for, at borgere har ringet ind. Han opfordrer samtidig flere, der måtte ligge inde med viden om enten Charlotte Asperuds færden eller den formodede gerningsmand, til at henvende sig.

– Et er, at man ringer ind, fordi man genkender stemmen, men noget andet er, om det så rent faktisk kan være den person, der nævnes. Det skal vi prøve at finde ud af ved at snakke med folk, siger Gunst.

Boede alene

Ingen er endnu anholdt i sagen. Henrik Gunst ønsker ikke at oplyse, hvorvidt politiet har en mistanke rettet mod specifikke personer på nuværende tidspunkt.

Asperud boede alene i et hus på den grusbelagte Aspevej, hvor en indtil videre ukendt gerningsmand brød ind og overfaldt kvinden, og Nordsjællands Politi offentliggjorde tirsdag foruden lydfil også navn og billede af kvinden i håbet om, at offentligheden kan hjælpe med opklaringen.

Den kvindelige læge lå formentlig og sov, da en mand brød ind i hendes hjem gennem et vindue den 30. april klokken cirka 02.45. Her blev hun overfaldet med særdeles grov vold, og da hun blev fundet, blev hun fløjet på Rigshospitalet med helikopter, men hendes liv stod ikke til at redde. Hun døde ud på aftenen tirsdag.

En skaldet mand

Charlotte Asperud er i månederne op til drabet på sin bopæl set i selskab med en skaldet mand med briller. Denne mand vil Nordsjællands Politi gerne høre fra., skriver politiet. Det er ikke sikkert, der er tale om en mistænkt.

Nordsjællands Politi er selv i gang med at undersøge adskillige mulige motiver, og den dræbtes færden i ugen op til det brutale overfald er ved at blive kortlagt. Af den årsag ønsker politiet så megen hjælp som muligt, sagde Henrik Gunst i pressemeddelelsen tirsdag.

Den dræbte var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital og havde endvidere vagter i Sundhedshuset i Helsingør samt på akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital. Hun var engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

Nordsjællands Politi vil også gerne høre fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt eller noget, som ikke passer ind i det normale hverdagsbillede samt fra borgere, som har oplevet vindueskiggere, haft indbrud eller forsøg på indbrud, som de endnu ikke har anmeldt“, skriver politiet.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu