Mørke skyer trækker væk fra landbruget

8. maj 2012 19:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Mørke skyer trækker væk fra landbruget
Billede mangler

Landbruget fik en værditilvækst på 300 millioner kroner sidste år. Fødevareminister er glad for at flere landmænd kan sove roligt om natten.
 
Landmændene fik afsat masser af korn, og pelsavlerne fik solgt masser af skind.
 
De to produkter var de største årsager til, at landbrugets såkaldte bruttofaktorindkomst for 2011 steg med 300 millioner kroner i forhold til året før.
 
Det viser nye tal for landbrug og fiskeri fra Danmarks Statistik.
 
Efter at have været helt nede på 18 milliarder kroner i 2009 er de to sektorer nu oppe på næsten 26 milliarder.
– Det er glædeligt, at der bliver bedre økonomi i landbruget. Man kan se, at der bliver eksporteret mere. Især inden for planteproduktion og pelsskind. Og det er jo også noget, som vi er rigtig dygtige til herhjemme, siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).
 
Hun hæfter sig ved, at landbruget nu er gået frem to år i træk. Men det er stadig brug for at konsolidere landbruget og gennemføre en grøn omstilling.
– Men det her er tegn på, at der er økonomi i det, og flere landmænd kan sove roligt om natten. Det betyder meget derude, siger Mette Gjerskov.
 
Regeringen har nedsat en Natur- og landbrugskommission, der skal vise vejen for en mangfoldig natur side om side med et bæredygtigt landbrug, der sikrer både kvalitetsfødevarer og tusindvis af arbejdspladser. Kommissionen kommer med sine anbefalinger i 2013.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu