Morten Olsen har ingen tid til eksperimenter

4. februar 2013 14:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Morten Olsen har ingen tid til eksperimenter
Billede mangler

Der er kun én mulighed. Og den finder sted på Balkan. Helt nede i det sydøstlige Balkan, hvor Makedonien deler grænse med Grækenland.

Eneste mulighed for Morten Olsen til at teste sit A-landshold forud for de altafgørende VM-kvalifikationskampe mod Tjekkiet og Bulgarien i marts.

Landsholdet drager til Makedonien tirsdag, og det bliver uden en skadet Nicklas Bendtner, uden Stephan Andersen, der mangler spilletid, og med William Kvist, som på grund af karantæne ikke kan spille mod Tjekkiet.

Denne ene testkamp inden de livsvigtige kampe er så vigtig for Olsen, at der ikke bliver tid til eksperimenter som eksempelvis et tremandsforsvar, som Olsen tidligere har talt varmt for.

– Vi kommer ikke til at spille med tremandsforsvar, nej, det vil jeg absolut ikke. Vi har kun denne testkamp, og skal vi bruge den til at sammenspille holdet eller forsøge noget nyt på visse positioner. Og dér kan man sige, at uanset hvad vi gør mod Makedonien, er det noget nyt, for da vi spillede mod Tyrkiet i efteråret, manglede vi syv-otte spillere, så det var et andet hold, siger Morten Olsen.

Nicklas Bendtner er ude til kampen mod Makedonien, ligesom han ifølge landstræneren er ude til kampene i marts. Derfor gælder det om at have fokus på effektiviteten, noget som manglede i efterårets kvalifikationskampe. Og det bliver med stor sandsynlighed med Andreas Cornelius i front. FCKeren skal i Skopje spilles ind på holdet til kampene i marts.

– Vi var for ineffektive i efterårets kampe, og det var et stort problem. Vi skal bruge kampen mod Makedonien til at se, om vi kan producere chancer mod et hold, som ikke siger folk noget. Men Makedonien har lige vundet over Serbien og Slovenien, er ubesejret i de seneste to kampe og spiller god teknisk fodbold, så de passer perfekt til den forberedelse, vi skal have til kampene mod Tjekkiet og Bulgarien, siger landstræneren.

BNB har sammen med landstræneren kigget på nogle af de positioner, hvor Morten Olsen har de største problemer.

MÅLMAND

– Vi har slet ikke noget problem på den post, også selv om vores førstemålmand Stephan Andersen og Anders Lindegaard ikke spiller. Angående Lindegaard, og at han spiller i en af verdens bedste klubber, så må jeg bare sige, at jeg ikke kigger på, hvilken klub man står i. Jeg kigger kun på kvalitet, dét er det eneste.

– Jeg er fortrøstningsfuld, for vi har altså virkelig klassemålmænd. Vi har set Kasper Schmeichel både til træning og i kampe, og Jesper Hansen har præsteret godt i USA. Naturligvis er det en fordel at have en målmand, der spiller mange kampe med forsvaret, men over de seneste år har vi alligevel haft skader i forsvaret.

– Vi skal have en målmand, som passer til den måde, vi spiller på, og vi har faktisk kun målmænd, som alle er gode med fødderne, så hvem der spiller er i og for sig hip som hap, siger Morten Olsen.

VENSTRE BACK

– Daniel Wass har jo spillet positionen før, og det er naturligvis mest ideelt at spille med en venstrebenet på den position, men et stort land som Tyskland har en højrebenet på venstre back, og Liverpool gør det vist også pt. Mikkel Kirkeskov er kommet tidligt ind omkring A-landsholdet, men som jeg sagde til ham, da vi forlod hinanden i USA, er det ren motivation for ham overhovedet at komme med omkring A-landsholdet, og sådan skal han også tage det.

– Han er i spil, men vi har altså kun få udskiftninger mod Makedonien, så vi kan ikke prøve alle de ting, vi gerne vil. Men i første omgang tror jeg, at Mikkel bare skal være glad for at være med. Det er et skulderklap fra vores side, fordi han klarede det på ligalandsholdsturen, og et signal om, at vi tror på, at han kan udvikle sig til at blive en god venstre back, lyder det fra landstræneren.

CENTRAL MIDTBANE

– Vi har spekuleret i, om William Kvist skulle med til Makedonien, for han er ude i den første kvalifikationskamp mod Tjekkiet i marts, og han var skadet og ikke med i den første Bundesliga-kamp. Men vi synes også, at det er vigtigt, at vi lige ser hinanden igen efter vinterpausen, så vi har valgt at tage ham med, selv om han ikke kan være med mod Tjekkiet.

– Kvist vil umiddelbart ikke starte inde mod Makedonien, men om han får spilletid, må tiden vise. Casper Sloth er naturligvis en mulighed, men vi har også andre muligheder, siger Olsen.

VENSTREKANT

– Viktor Fischer er i dette regi stadig ung. Han er kun 18 år, og så mange kampe har han heller ikke spillet for hverken Ajax eller for vores hold. Derfor er det en god idé at lade ham spille den position, han umiddelbart passer bedst til, og det er efter min mening på venstrekanten. Men konkurrencen er altså stor. Vi har jo Michael Krohn-Dehli, Nicolai Jørgensen og også Emil Larsen, der også kan spille positionen.

– Der er mange muligheder også fordi, disse spillere er såkaldt mellemrumsspillere, som står for den der fleksibilitet, vi kan bruge på mange positioner, eksempelvis på positionen bag angriberen, påpeger landstræneren.

ANGRIBER

– Nicklas Bendtner kan ikke nå at blive klar til de to kampe i marts, det er udelukket. Den angriber, vi bruger mod Makedonien, skal naturligvis bruges til at sættes i scene til kampene i marts. Vi har Cornelius, som gjorde det rigtigt fint på vores tur.

– Nicolai Jørgensen viste også i en time mod Tjekkiet sidste efterår, at det er en position, han kan spille. Og så er der Nicklas Pedersen, der, når han er skadesfri, som han er nu, viser, at han er en god spiller, og nu har han endda fået gang i målscoringen i Belgien. Vi har kvalitet nok fremme. På denne position er jeg helt fortrøstningsfuld, fastslår Morten Olsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu