Morten Østergaard lytter til SU-ønsker

18. april 2013 17:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Morten Østergaard lytter til SU-ønsker
Billede mangler

Torsdag eftermiddag er forhandlingerne om en SU-reform genoptaget med uddannelsesminister, Morten Østergaard (R) og Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti. En af de tilbageværende knaster er blandt andet, at oppositionen anført af Venstre ønsker, at der skal være mulighed for at tjene mere ved siden af studiet, end regeringen har lagt op til i sit udspil.

 

»Jeg er klar til at lytte til ønskerne. Men den her reform handler om at undgå unødige forsinkelser, der tager et omfang, der går ud over gennemførelsestiden,« siger Morten Østergård.

De seneste dage er der blevet forhandlet intensivt om en kontanthjælpsreform og en reform af SU-systemet. SU-reformen skal fremskaffe 2,2 milliarder kroner.

Venstre ønsker, at der skal være en mere gulerod til de studerende og set i lyset af reformen størrelse, mener SU-ordfører Mads Rørvig (V), at der er tale om »beskedne« beløb for at nå til enighed.

»Vi vil gerne se en bonus til de studerende, der er færdige før tid. Vores krav udgør 50 millioner ud af en reform, der skal tilvejebringe 2,2 milliarder. Det er relativt beskedent,« siger han.

En af de andre centrale uenigheder baseres på, hvor mange ungdomsuddannelser unge må søge med dertilhørende SU.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu