Morten skulle have skåret benet af: Sådan har missen det nu

12. juli 2018 11:51 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der er nu nyt om katten Morten, der i mandags stod til at skulle have sit ene ben amputeret.

Her kan du se, hvordan missen Morten har det nu. Video: Dyreværnet

Det var en særdeles forslået kat, der mandag aften blev afleveret til Dyreværnet. Missen havde fået en grøn strip bundet om venstre forben, og det var derfor voldsomt hævet.

Det lykkedes Dyreværnet at få skåret strippen af benet, men da benet var iskoldt, var man meget nervøse for, om benet skulle amputeres.

Men der er nu kommet rigtig gode nyheder om dyret, som har fået navnet Morten efter den mand, der indleverede katten til Dyreværnet.

Den voldsomme hævelse på benet har nemlig lagt sig, og katten kan nu se frem til et liv med alle fire poter i behold.

– Benet er reddet, og han har det rigtig godt. Så det er en ren happy story, siger kommunikationschef Signe Sehested Lund til Newsbreak.dk.

Strip sat på med vilje

Selvom det endte lykkeligt i Mortens tilfælde, er man fra Dyreværnets side fuldstændig uforstående overfor, at nogen har kunnet finde på at spænde en strip om benet på katten og stramme til, så kattens ben hævede så kraftigt op.

– Det er desværre noget, vi har hørt om før. Jeg siger ikke, det er sådan i Mortens tilfælde – men vi hører af og til om, at katteejere, der ikke længere ønsker deres kat, kører den væk og spænder en strip stramt om benet på den. Så har katten jo ikke mulighed for at gå hjem igen, siger Signe Sehested Lund og fortsætter:

– Men igen, det er ikke sikkert, det er sådan med Morten. Der kan sagtens være en ejer, der virkelig savner sin kat, og som ikke har noget med strippen at gøre.

Lys fremtid for Morten

Ifølge Signe Sehested Lund går missen Morten nu en lys fremtid i møde.

– Vi har fremlyst ham på vores hjemmeside, og der kan ejeren henvende sig, hvis vedkommende ønsker at få Morten tilbage – mod dokumentation for ejerskabet naturligvis, siger Signe Sehested Lund.

Hvis ingen ejer henvender sig, vil Dyreværnet finde et nyt hjem til katten.

Du kan finde Dyreværnets hjemmeside HER.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu