ANNONCE

Moskva demonstrationer lægger pres på Putin

24. december 2011 17:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Moskva demonstrationer lægger pres på Putin
Billede mangler

Flere tusinde russere demonstrerer i dag i det indre Moskva.
Ifølge den russiske nyheds tv-kanal RT, så er det de største demonstrationer siden murens fald. Demonstranterne siger, at over 100.000 er på gaderne, mens myndighederne mener det drejer sig om knap 30.000.
Men lige meget hvad, så er det alvorligt for Putins styrer, vurderer Rusland-ekspert Karsten Jakob Møller fra Dansk Institut for Internationale Studier.
“Det er en utrolig markant manifestation, fordi de politiske demonstranter, der har været de senere år, har samlet et par hundrede mennesker, og efter valget begynder de så at samle mange mennesker. Den første samlede omkring 5.000, den næste 10.000 og så er tallet bare eksploderet,” siger Karsten Jakob Møller.
Demonstrationen i Moskva var netop en protest over parlamentsvalget for nyligt. Demonstrationerne udvikler sig næppe til et oprør lige med det samme, og de koster næppe heller Putin valgsejren til præsidentvalget. Dertil er modkandidaterne simpelthen for ringe, mener Karsten Jakob Møller.
Men på sigt, så kan det udvikle sig til et stort problem for Kreml, og Karsten Jakob Møller vurderer, at det i øjeblikket bliver debatteret internt i Kreml, om man skal åbne for flere reformer, eller slå hårdt ned på demonstranter. Sidstnævnte mulighed kan give bagslag.
“Et af problemet for styret er, at de har fået nogle grimme erfaringer rundt omkring i landet da de første demonstrationer startede. Da oplevede man flere steder, at de unge politifolk ikke ville trække stave mod demonstranterne, og det er et meget interessant tegn, siger Karsten Jakob Møller.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu