Nordisk venskabsmøde i Esbjerg

Jakob Lose. Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv.
Udgivet Opdateret

Samtidig med, at Esbjerg er vært ved The Tall Ships Races, har Esbjerg Kommune desuden været vært ved et møde med de nordiske venskabsbyer for at tale om blandt andet det fremtidige samarbejde.

Fra den 1. til 3. august samledes de nordiske venskabsbyer Fjardabyggd, Jyväskylä. Stavanger og Eskilstuna. Desuden deltog Szczecin i dele af programmet.

1. viceborgmester Jesper Frost Rasmussen og formand for Kultur & Fritidsudvalget Jakob Lose var værter ved arrangementet, der forløb planmæssigt og med fine resultater.

Gæsterne oplevede også The Tall Ships Races

Lørdag aften var borgmester Johnny Søtrup vært ved en middag, da alle gæsterne fra venskabsbyerne deltog i ”Captain’s Dinner” under Tall Ships Races. På den måde fik de alle mulighed for også at blive en del af The Tall Ships Races.

Sammentømrede venskabsbyer

Udbyttet af mødet er dels at sikre videndeling om de igangværende aktiviteter i de forskellige byer, så der kan sikre det bedst mulige samarbejde.

Otto Jespersen fortæller efter de formelle møder, at der har været en god dialog, og at han er overbevist om at det allerede gode samarbejde kan styrkes i fremtiden.

Der har været utrolig god stemning, og deltagerne har været meget glade for at få mulighed for både at mødes med de nordiske venskabsbyer og for at få chancen for at opleve The Tall Ships Races.

Håb om fælles kapsejlads i 2018

Ligesom Esbjerg ansøger Stavanger om at være vært ved Tall Ships Races i 2018, og der drømmes forsigtigt om, at de to venskabsbyer begge kunne lægge havn til den smukke kapsejlads.

Powered by Labrador CMS