Movia vil se fordomsfrit på trængsels-idéer

7. februar 2013 16:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Movia vil se fordomsfrit på trængsels-idéer
Billede mangler

For at optimere trafikken i især hovedstadsområdet foreslår Trængselskommissionen, som torsdag har fremlagt et idékatalog, at de store trafikudbydere som DSB og Movia går sammen om at få den rejsende i centrum.

 

Det skal ske ved en bedre koordinering mellem selskaberne, og det vil Movias adm. direktør, Dorthe Nøhr Pedersen, gerne se på.

»Idèkataloget fra Trængselskommissionen løfter vidensniveauet om trængslen i og omkring København. Samtidig peger kommissionens ambition om ensartede metoder til opgørelse af trængsel og opstilling af målsætninger for mobiliteten i transportsystemerne frem mod en langt mere systematisk indsats mod trængsel fremover. Det er positivt,« skriver Dorthe Nøhr Pedersen i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

»Organiseringen af den kollektive trafik må man se fordomsfrit på. Hvis blot en mindre del af den nuværende vejtrafik flyttes over i den kollektive trafik, står vi med en kæmpe udfordring. Her skal der nok blive brug for alle gode kræfter med forstand på kollektiv trafik,« tilføjer hun.

Dermed imødekommer Movia i hvert fald i første omgang både kommisionsformand Leo Larsen og transportminister Henrik Dam Kristensens (S) opfordringer om at skabe et bedre samarbejde mellem blandt andet Movia og DSB, end det er tilfældet i dag.

Ifølge Leo Larsen bør en koordinering mellem trafikselskaberne blandt andet udmønte sig i »en samordning af billetsalg, køreplan og informationsflow i den kollektive trafik«.

DSB skriver i en mail til Berlingske Nyhedsbureau, at selskabet ikke vil kommentere på den konkrete idé om en større koordinering i et større idékatalog om trafik generelt.

Det vil overborgmester i København, Frank Jensen (S), imidlertid gerne. Han hilser i en pressemeddelelse trængselskommissionens idéer velkommen.

»Trængselskommissionen peger på, at bedre kollektiv transport og gode forhold for cyklister mindsker trængsel og luftforurening. Jeg er enig. Vi har behov for massive investeringer i bedre busser, mere metro, letbaner og flere cykelsuperstier,« lyder det fra Frank Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu