Muhammed-tegninger udløste ballade i Bonn

6. maj 2012 01:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Muhammed-tegninger udløste ballade i Bonn
Billede mangler

Den tidligere vesttyske hovedstad Bonn har lørdag været skueplads for voldsomme sammenstød med 29 sårede politifolk og flere end 100 anholdte.
Det var en antiislamisk aktion, arrangeret af et højreekstremistisk, lokalt parti, som udviklede sig voldeligt, da den blev mødt af en moddemonstration af yderliggående salafister, som tror på en streng fundamentalistisk retning af islam.
Balladen begyndte, da op imod 30 tilhængere af partiet Pro NRW gik rundt med islamfjendtlige karikaturer få dage efter, at en lignende aktion med Muhammed-tegninger også udløste voldelige sammenstød i Solingen, 60 kilometer nord for Bonn.
To tyske betjente er lørdag blevet alvorligt såret af knivstik, og yderligere 27 af deres kolleger er ligeledes såret, meddeler politiet i Nordrhein-Westfalen.
Betjentene meldes sent lørdag uden for livsfare. De mistænkte gerningsmænd er anholdt, og politiet har beslaglagt slagvåben, en stenslynge og sten.
Politiet havde parkeret sine mandskabsvogne mellem Pro NRW-tilhængerne og islamisterne, men lige meget hjalp det.
En række af de mellem 500 og 600 fremmødte moddemonstranter begyndte at kaste med sten, hvorefter politiet skred ind, og det kom til sammenstød.
Nordrhein-Westfalens efterretningstjeneste overvåger Pro NRW og vurderer partiet til at være højreekstremistisk. Og delstatens indenrigsminister, Ralf Jäger, har kaldt partiets medlemmer for “nynazister i nålestriber”.
Jäger beskylder højreekstremisterne for lørdag bevidst at have provokeret de ultrakonservative islamister, samtidig med at han understreger, at flertallet af muslimerne i Tyskland er helt almindelige, fredelige borgere.
Salafismen, der udelukker enhver modernisering af islam, menes at have 2500 tilhængere i Tyskland, hvor indenrigsminister Hans-Peter Friedrich kalder dem en alvorlig trussel mod sikkerheden.
Ved en uddeling af gratis koraner kom salafister lørdag i håndgemæng med højrepopulister i Berlin, hvor en betjent blev såret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu