Muligt dansk terrorangreb stadig mørkelagt

16. marts 2012 07:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Muligt dansk terrorangreb stadig mørkelagt
Billede mangler

På 20-årsdagen for et af de mest omtalte bombedrab i Danmark, er det stadig uopklaret, hvem der sprængte en bombe mandag den 16. marts 1992 på Søllerødgade 33 på Nørrebro i København.
Den 29-årige Henrik Christensen, der var i bygningen på Internationale Socialisters kontor den dag, blev dræbt på stedet.
“Sagen er det, der hedder henlagt, og det betyder, at den ikke er under efterforskning,” siger leder af afdelingen for personfølsom kriminalitet, Jens Møller Jensen, til Newspaq.
Ifølge politiet er der ikke flere efterforskningsmuligheder der, hvor sagen er nu. Og udsigterne til, at den bliver opklaret er ikke lyse.
“Det er 100 procent afhængigt af, at der kommer nye henvendelser i sagen,” understreger afdelingslederen.
Men det er langt fra godt nok, lyder det fra advokat Bjørn Elmquist, der finder politiets lukkethed i sagen uacceptabel.
“For mig at se – uden at jeg har inside information – så er det et klassisk terrorangreb, fordi det retter sig mod en politisk organisation, og som vi definerer terrorisme i dag, så falder den ind under straffeloven,” siger han til Newspaq.
Trods sagen ofte siden er blevet refereret til som et dansk terrorangreb, er det ikke sådan den betegnes inden for politiet.
“Jeg kalder den ikke en terrorsag, det har jeg ikke belæg for at sige. Jeg ved ikke, om det er et drab, om det er politisk motiveret, eller om det i virkeligheden er ham selv eller andre der har siddet og fiflet med noget,” siger Jens Møller Jensen.
Tilbage i 1992 oprettede politiet en enhed på ti mand som stod for efterforskningen, ligesom det siden er kommet frem, at personale fra PET indgik i efterforskningen.
Men i dag har offentligheden fortsat ingen adgang til den nu 20 år gamle sag, som politiet fastholder som henlagt.
“Det er jo en rutinemæssig holdning, de har der. Men hvad med at få at vide hvad efterforskning, der har været, og hvor dybt man er gået ned i det? Det er jo ikke nók bare at sige, at den er henlagt,” mener Bjørn Elmquist.
På denne årsdag holder han tale under en demonstration, der sætter fokus på Søllerødgade-bomben og truslerne fra den yderste højrefløj. Her vil folk møde på Blågårds Plads på Nørrebro i København og gå til Søllerødgade, hvor den slutter.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu