Murdoch erkender at hacking blev skjult

26. april 2012 21:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Murdoch erkender at hacking blev skjult
Billede mangler

Rupert Murdoch erkendte torsdag, at der blev “dækket over” den skandaløse telefonhacking på den nu lukkede tabloidavis News of The World, men han sagde, at han også selv blev ført bag lyset.
Den 81-årige mediemoguls udtalelser blev fremsat i London i den såkaldte Leveson-kommission, som kulegraver britiske mediers etik, praktik og kultur.
Udtalelsen førte øjeblikkeligt til en reaktion fra tabloidavisens tidligere ledende jurist, der afviser påstande fra Rupert Murdoch om, at han skulle havre været med til at dække over telefonhacking. Han kalder beskyldningen for en “skamfuld løgn.”
Tom Crone siger i en erklæring, at han mener, at Murdochs bevismateriale i den igangværende undersøgelse af sagens etiske aspekter henviser til ham og til den tidligere chefredaktør Colin Myler.
– Eftersom Rupert Murdochs udtalelser kun kan være møntet på mig, udsender jeg følgende erklæring: Påstanden om, at jeg påtog mig at dække over telefonhacking er en skamfuld løgn, skriver Crone, der mener, at Murdoch nedværdiger sig selv.
– Jeg bebrejder en eller to personer, som jeg måske ikke bør nævne ved navn, da de kan blive anholdt, sagde Murdoch tidligere. Han tilføjede, at den ene af dem “var en smart advokat, der havde været længe på avisen.”
Den 168 år gamle News of The world blev lukket i juli sidste år, efter at det var kommet frem, at journalister havde hacket sig ind på en mobiltelefon for at høre en voicemail, der tilhørte en forsvunden teenagepige. Pigen blev senere fundet dræbt.
Under høringen er der også kommet frem, at avisens moderselskab News Corp. jævnligt modtog fortrolige oplysninger fra den konservative britiske regering.
Det skete i slutningen af 2010 og begyndelsen af 2011, da Murdoch og News Corp. i konkurrence med andre firmaer forsøgte at overtage satellit-tv-kanalen BSkyB.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu