Murray håber på nyt maraton

25. januar 2013 16:21 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Murray håber på nyt maraton
Billede mangler

Det tog Andy Murray præcis fire timer at nedkæmpe Roger Federer i semifinalen. Nu håber han på en ny maraton-duel mod Novak Djokovic i finalen ved Australian Open

 

Modsat måtte Andy Murray bruge mange kræfter mod den aldrende elegantier Roger Federer i fredagens semifinale. Præcis fire timer måtte skotten duellere i højt anlagt spil med Federer, før finalebilletten var sikret.

Alligevel håber den 25-årige Murray på endnu en udmarvende maratondyst mod Djokovic. Og han ved, at han er nødt til at spille op til absolut bedste, hvis han skal besejre sin serbiske rival.

– Jeg bliver nødt til at spille en utrolig kamp. Hver gang vi mødes, bliver det altid en meget fysisk kamp med lange dueller, han er god til at bevæge sig. Jeg skal være klar til smerten. Jeg håber, at det bliver en smertefuld kamp, for det betyder, at den bliver god.

– Jeg så ikke meget af Novak semi, men jeg hørte, at han spillede virkeligt godt. Jeg skal spille op til mit bedste for at vinde, sagde Murray om udsigten til at møde Djokovic.

Siden starten af 2012 har han arbejdet sammen med Ivan Lendl. Tjekken, der er blevet amerikansk statsborger, var kendt for sit iskolde temperament i sin aktive karriere, og det ser ud til, at træneren har fået overført noget af sin koldblodighed til eleven.

I hvert fald viste Murray stor mental styrke i semifinalen i de situationer, hvor han tidligere ville miste hovedet og krakelere. Selvom han røg i verbal infight med Federer slutningen i fjerde sæt og endte med at tabe sættet i en tie-break, kom han stærkt tilbage og dominerede fuldstændig det afgørende sæt.

Men også hans serv er blevet bedre.

– ‘Muzzard’ har gennem hele turneringen servet bedre, end jeg har set nogensinde før. Højere procentdel og bedre placeret, roste hans tidligere træner, Brad Gilbert.

Murray og Djokovic har været rivaler i mange år. Allerede som håbefulde 11-årige drenge med stort tennistalent mødtes de første gang, og dengang vandt Murray. Siden har deres karrierer næsten udviklet sig parallelt, indtil Djokovic blev verdens bedste.

De vandt begge deres første turneringer på ATP-touren i 2006. To år senere kom de begge ind i top-10 på verdensranglisten, men serberen vandt allerede sin første Grand Slam i 2008. Derfra gik der mere end fire år, før Murray sidste efterår omsider vandt en Grand Slam.

Ved US Open i New York nedkæmpede Murray netop Djokovic i en episk finale over fem sæt, der varede 4 timer og 54 minutter – en tangering af Ivan Lendls rekordlange finalesejr over Mats Wilander i 1988. Den kom til gengæld kun en måned efter, at Murray på hjemmebane var blevet hyldet som olympisk mester.

Under alle omstændigheder er der lagt op til endnu en maratondyst mellem Murray og Djokovic, der har mødt hinanden 17 gange, og stillingen er foreløbig 10-7 til serberen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu