ANNONCE

Musiklegende pludselig død

2. marts 2021 11:48 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Det australske musikikon Michael Gudinski er død 68 år gammel

Musiklegende pludselig død
Michael Gudinski ses her sammen med Kylie Minoque i december 2017. Foto:Jim Lee Photo/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Michael Gudinski, fyrtårnet over alle fyrtårne i den australske musikindustri, er gået bort. Han døde i sit hjem i Melbourne mandag aften den 1. marts.

Det skriver flere internationale medier. Blandt andet Billboard og BBC.

Michael Gudinski var en nøglefigur i skabelsen af Australiens musikindustri. Han stod i spidsen for den uafhængige musikgigant Mushroom Group, som han selv grundlagde tilbage i 1972, og som har skabt nogle af Australiens ypperste stjerner indenfor musikken. Blandt disse Kylie Minogue og Jimmy Barnes.

Tiltrak de største

Han formåede også via sit virke som tour-arrangør at trække musikkens allerstørste navne indenfor flere genre til sit hjemmand. I 1980’erne og 1990’erne navne lige fra Frank Sinatra til Rolling Stones og indenfor nyere tid blandt andet Bruce Springsteen og Ed Sheeran.

De to sidstnævnte er da også på en lang liste af store navne, der, siden nyheden kom ud, har været på de sociale medier for at bringe deres kondolencer og også mindeord. En liste, som for eksempel også tæller Bryan Adams, Amy Shark, Foo Fighters, Russel Crowe samt førnævnte Kylie Minogue og Jimmy Barnes.

“Mit hjerte er knust, og jeg kan ikke tro, at han er væk. Uerstattelig og uforglemmelig, jeg vil altid elske dig ‘The Big G’,” skriver Kylie Minogue i et opslag på Instagram, der også indeholder et foto af hende selv sammen med Michael Gudinski.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Kylie Minogue (@kylieminogue)

Der er ikke angivet nogen dødsårsag, men ifølge australske 9news oplyser Mushroom Group, at døden indtraf ‘pludseligt’.

Michael Gudinski blev 68 år gammel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu