ANNONCE

Muslimer bakker op om kirkeministeriets navn

23. januar 2012 16:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Muslimer bakker op om kirkeministeriets navn
Billede mangler

Nok var det ment som en håndsrækning mod de danskere, der ikke er kristne og går i kirke, men Pernille Vigsø Bagges forslag er ikke populært i Islamisk Trossamfund. Deres talsmand, Imran Shah, forstår ikke tankegange bag.
“Jeg synes, det er et forkert signal at sende til resten af befolkningen. Det er misforstået tolerance,” siger han til Newspaq.
Imran Shah var meget forundret, da han hørte forslaget.
“Jeg tænkte, at hun ikke havde rigtig forståelse for den opgave, som man som samfund står over for, når man skal få flere trossafmfund til at gå op i en større enhed, med de bedste intentioner,” siger han.
Forslaget om en navneforandring virkede på ham som en undervurdering af de faktiske udfordringener.
“Det virkede som om, hun forsøgte med en navneændring at glemme alt om, hvordan man skaber rigtige rammer for samarbejde trossamfund og kirkeministeriet imellem,” siger Imran Shah.
Ifølge talsmanden fra Islamisk Trossamfund er udmeldingen et skridt i den forkerte retning, fordi det fremstiller muslimerne i Danmark som nogle, der bare kræver.
“Vi bor i Danmark, og grundloven er baseret på kristendommen, det må vi holde fast i, og jeg synes ikke, det har nogen forhindringer overhovedet, at det hedder kirkeministeriet. Navnet er ubetydeligt fuldstændigt,” siger han.
Han håber, at den nyopståede debat vil få politikerne til at tænke sig mere grundigt om, før de åbner munden.
“Jeg håber, politikerne går i tænkeboks igen og ser på rammerne for samarbejdet og en ordentlig dialog,” siger han til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu