ANNONCE

Muslimer lover bredt samarbejde i Egypten

4. januar 2012 17:58 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Muslimer lover bredt samarbejde i Egypten
Billede mangler

Den tredje og foreløbigt sidste valgrunde til det egyptiske parlaments underhus er i fuld gang, og meget tyder på, at det Muslimske Broderskab bliver valgets helt store vindere.
Det islamiske parti kan ende med absolut flertal, men garanterer på forhånd, at man ikke vil dominere de vigtige politiske forhandlinger, når der skal skrives en ny forfatning, skriver avisen Egypt Independent.
“Alle politiske kræfter og intellektuelle i Egypten, uafhængigt af deres politiske og religiøse tilhørsforhold, vil deltage i udformningen af forfatningen,” siger broderskabets præsident, Mohamed Morsy, til Egypt Independent.
Det salafistiske parti Nour Partiet, som vil indføre sharia-lovgivning i Egypten, ser også ud til at få et godt valg, og det internationale samfund har udtrykt bekymring for, om et islamisk styret Egypten fortsat vil have tætte relationer til USA og Israel.
Ifølge avisen mener flere analytikere imidlertid, at Det Muslimske Broderskab vil forsøge at danne en koalitionsregering med ikke-religiøse partier.
Kilde: Egypt Independent

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu