ANNONCE

Mutation sender danskere i karantæne

20. december 2020 14:56 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

To ugers tvungen selvisolation og to ture til testcenteret venter fremover danskere, der rejser til Israel.

Mutation sender danskere i karantæne
Ni personer i Danmark er smittet med den muterede variant af coronavirus, der kommer fra England. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Israel skærper indrejserestriktioner for rejsende, der kommer til landet fra Danmark.

Det sker, fordi en ny variant af coronavirus, der menes at være opstået i Storbritannien, er fundet i Danmark. Det skriver den israelske avis Haaretz.

Rejsende fra Danmark, Storbritannien og Sydafrika skal nu gå i to ugers selvisolation på et karantænehotel, når de ankommer.

I løbet af selvisolationen skal de desuden testes to gange.

Israels udmelding kommer i kølvandet på, at Italien, Holland og Belgien har indført et reelt indflyvningsforbud fra Storbritannien, hvor den nye coronavirusvariant for alvor er begyndt at sprede sig.

NRK skriver, at også Norges regering overvejer et indrejseforbud fra Storbritannien. En unavngiven kilde oplyser desuden til AFP, at også Tysklands regering overvejer det samme.

Flere lande overvejer det

Smitten med den nye variant af coronavirus er skudt i vejret hurtigt. I sidste uge var 62 procent af de nye smittede i London smittet med denne mutation af virusset.

Også Tyskland overvejer at sætte en stopper for indrejsende fly fra Storbritannien – og desuden Sydafrika. Det oplyser en unavngiven kilde til AFP.

Tyskland og Belgien vil i så fald følge eksemplet fra Holland, hvor et indflyvningsforbud søndag trådte i kraft.

– En smitsom mutation af covid-19-virusset cirkulerer i Storbritannien. Det siges, at det spreder sig nemmere og hurtigere, og at det er sværere at opdage, skriver Hollands sundhedsministerium i en meddelelse, hvilket Newsbreak.dk har skrevet om tidligere søndag.

Justitsministeriet vil endnu ikke svare på, om Danmark vil følge i trop og indføre et lignende forbud.

Storbritannien har tidligere haft et indflyvningsforbud fra Danmark, da en mutation af coronavirusset – også kendt som cluster 5-varianten – blev registreret i danske mink.

Strenge restriktioner

Spredningen af den nye variant af coronavirus har fået den britiske regering til at tage affære, og en stor del af landet er nu underlagt strengere restriktioner.

Det betyder blandt andet, at mange ikke kan tage hjem til deres familier for at holde jul.

Jens Lundgren, overlæge og professor i infektionsmedicin ved Rigshospitalet, siger, at det endnu er uvist, om den nye variant har spredt sig hurtigt, fordi virusset i sig selv er mere smitsomt, eller om det er, fordi briterne ikke er gode nok til at holde afstand og følge retningslinjerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu