ANNONCE

Myanmar frigiver politiske fanger

13. januar 2012 15:50 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Myanmar frigiver politiske fanger
Billede mangler

Der var jubel uden for fængselsmurene, da Myanmar (tidligere Burma) i dag frigav en lang række af landets politiske fanger.
Den mest berømte er Min Ko Naing, en frontfigur fra studenteroprøret i 1988. Derudover drejer det sig blandt andet om en tidligere premierminister, journalister og en af landets tidligere diktatorer.
Landets statsejede medier skriver, at frigivelsen vil give de løsladte mulighed for at deltage i at “opbygge nationen”. Det skriver USA Today.
Løsladelsen sker få måneder før et planlagt valg i april. Den er det seneste eksempel på, at militærjuntaen løsner sit jerngreb i håb om, at økonomiske sanktioner mod landet vil blive fjernet.
“Jeg tror, at sanktionerne fra den vestlige verden er på vej til at blive fjernet,” siger Monique Skidmore fra University of Canberra, der er forfatter til flere bøger om Myanmar.
Men det afgørende bliver, om de løsladte kan få lov til at forsætte deres politiske liv. Det mener en række organisationer samt flere burmesere, der lever i eksil, ifølge USA Today.
Organisationen Human Rights Watch understreger, at der stadig er et ukendt antal politiske fanger, der sidder indespærret.
Kilde: USA Today

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu