ANNONCE

Myndighed advarer mod elges fikse ideer

23. november 2020 15:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Bilister opfordres til at tage advarslen alvorligt.

Myndighed advarer mod elges fikse ideer
Elge er rigtig glade for salt. Foto: Scanpix Herb Swanson/Scanpix.

Mens danske bilister først og fremmest skal passe på, at de ikke kører ind i en hund eller kører afsted, mens en kat gemmer sig et sted under deres bil, bliver bilister i andre dele af verden advaret om dyr i andre størrelser.

CNN skriver, at man i den canadiske by Jasper, har sat skilte op, hvorpå bilister advares mod at lade elge slikke på deres biler.

Skiltene er sat op, fordi det viser sig, at der på bilerne findes noget, elge er rigtig, rigtig glade for, særligt i vinterperioder.

– De er besatte af salt. Det er en de af de ting, deres kroppe har brug for. Normalt får de salt fra saltsøer, men nu har de opdaget, at de også kan få det fra vejsalt, der rammer biler, siger Steve Young, talsperson for Jasper National Park, til CNN.

Et dyrt problem

CNN skriver, at man i nationalparken ofte ser folk holde ind til siden i vejkanten i håbet om at se en elg. Problemet for turisterne er, at det er forbundet med stor fare at lade en elg komme for tæt på din bil.

Problemet for omverdenen opstår, hvis elgene vænner sig til, at det ikke er forbundet med andet end lækkert salt at være tæt på biler. Det udgør en risiko for dyr og mennesker, hvis en bilist eksempelvis kommer til at køre end i en elg.

– Elge og biler er ikke et godt match. Rammer du en elg med din bil, fjerner du benene under den, og så kommer den ind gennem forruden, siger Steve Yong til CNN.

Rådet fra nationalparken er derfor, at bilisterne kører væk, hvis de ser elge vandre imod dem. Derudover er det vigtigt, at man ikke går ud for at hilse på en elg, hvis man møder den.

Hvor andre dyr løber deres vej, hvis de møder et menneske, bliver elgen stående, kampklar. De angriber slet og ret, hvis føler sig truede.

– Ulvepopulationen går ned, og det betyder færre rovdyr. Det betyder flere elge, siger Steve Young til CNN.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu