Dansker fundet døden nær i Zambia-fængsel

13. september 2018 13:27 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Mysteriet om danskeren er en dokumentar i to dele om Kim Andersen, der ved et tilfælde blev fundet i et zambiansk fængsel.

Del:

Mysteriet om danskeren, der i 2015 blev fundet i et Zambiansk fængsel, fortælles 13. og 20. september på TV 2.

I 2015 finder en nødhjælpsarbejder – efter et tip fra den danske ambassade – den dengang 55-årige Kim Andersen. Udsultet og døden nær. I et Zambiansk fængsel.

– Da jeg ser Kim første gang, kommer der et menneske ud, der ligner lidt et skelet. Som er ved at dø. Jeg ser et menneske, som er desperat, ensom, bange, og som bare gerne vil hjem, siger Lena Kresovich fra Ubumi Prisons Initiative, til TV 2.

Her var han – som hvid – nederst i fængslets hieraki. Det betød både at sove direkte på et betongulv og seksuelle overgreb af tre andre fanger.

I det fængsel, der blev bygget til 200 fanger, men huser over 1000,  har han siddet i knapt et år.

Hvorfor ved han ikke; hans hukommelse er fyldt med huller.

– Det piner mig, for jeg kendte jo så mange mennesker dernede. Hvad har jeg gjort, siden jeg skulle miste alt? spørger han.

Succesfuld forretningsmand

Han kan dog huske, at mens han boede i Zambia havde han succes som forretningsmand og boede i et stort hus, havde tre biler og masser af penge på bogen.

Derudover også en søn og en zambiansk kæreste – som han nu mistænker for at være med i det komplot, der fik ham fængslet.

Efter sin tilbagevenden til Danmark var han indlagt i syv måneder i isolation på Rigshospitalet. Nu bor han i en lille lejlighed på Amager under Københavns Kommunes hjemløseenhed.

Mysteriet om danskeren over to torsdage

Vil du høre og se Kim historie; Mysteriet om danskeren sendes torsdag 13. september klokken 20. Anden del af Mysteriet om danskeren sendes torsdag 20. september klokken 20.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu