ANNONCE

Mysteriet om den forsvundne fløjte: Her var den

23. august 2019 19:10 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En uvurderlig fløjte var væk. Nu kan Aarhus Symfoniorkester sætte gang i piber og trommer; den er tilbage.

En meget dyr og på det nærmeste uvurderlig fløjte forsvandt i midten af august under en bustur i en bybus. På den måde havde en fløjtenist og Aarhus Symfoniorkester mistet noget dyrebart.

– Den fløjte er meget værdifuld for os, sagde Mette Rohde Gottschalck, souschef i Aarhus Symfoniorkester, dengang til Newsbreak.dk.

(Du kan se billeder af fløjten over artiklen).

Der blev derfor udlovet en dusør på 10.000 kroner.

Nu er der nyt i sagen.

Siden er Facebook-opslag fra symfoniorkesteret og Østjyllands Politi blevet flittigt delt – og nu er fløjten tilbage til rette ejermand.

Det oplyser orkesteret og politiet på deres Facebook-sider.

Mandag eftermiddag blev fløjte og ejer endelig genforenet.  og som Aarhus Symfoniorkesters solofløjtenist Lena Kildahl Larsen udtaler:

– Jeg er fuld af taknemmelig over, at den sidste uges mareridt nu er overstået! Det har kostet nattesøvn, appetit og ja også tårer, at være adskilt fra fløjten. Gennem mine snart mange år som musiker har jeg spillet på flere andre fløjter – men denne fløjte er noget helt særligt for mig! Den er som et “perfect match” – noget jeg aldrig har oplevet med de andre instrumenter, jeg gennem årene har spillet på eller prøvet. Da jeg fandt denne fløjte, følte jeg, at nu var jeg “kommet hjem” – og det er bare en kæmpe lettelse, at den nu også er kommet hjem igen. Nu glæder jeg mig til lidt ro og til tid med fløjten og så håber jeg, vi hurtigt “finder hinanden igen, siger Lena Kildahl, solofløjtenist i Aarhus Symfoniorkester i Facebook-opslaget.

Artiklen fortsætter under videoen

Østjyllands Politi skriver på sin Facebook-side:

En borger fandt den og leverede den tilbage. Det var efter al sandsynlighed et barn, der havde fundet den og taget den med hjem. Vi vurderer, at det ikke længere er en sag for politiet”.

Aarhus Symfoniorkesters Fond med advokat Steffen Ebdrup i spidsen har valgt at støtte orkestret med betaling af dusøren til den hjælpsomme borger.

“I orkestret glæder vi os selvfølgelig over den lykkelig udgang – og at vi med offentlighedens hjælp og støtte fik instrumentet hjem, hvor det hører til”, skriver Aarhus Symfoniorkester.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu