Mystiske drabssager: Nu vælter det ind med tips

19. juni 2019 22:23 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Særlig efterforskningsgruppe gennemgår en stribe henvendelser, der måske kan få hul på opklaring af tre drab.

Godt 40 henvendelser fra vidner er tikket ind hos politiet i løbet af det seneste døgns tid i forbindelse med efterforskningen af to drabssager i henholdsvis Ruds Vedby og Vemmelev.

Det oplyser politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De fleste henvendelser handler om vidner, der på den ene eller anden måde har været i nærheden af eller er kørt forbi adressen på Slagelse Landevej ved Vemmelev, hvor en endnu uidentificeret person blev fundet dræbt i et udbrændt stuehus søndag.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste tirsdag, at man har nedsat en særlig efterforskningsgruppe, som skal fokusere på opklaringen af de to drab.

Derudover er man i tæt dialog med nabokredsen Midt- og Vestsjællands Politi, hvor et lignende drab blev begået i Odsherred i februar.

– Vi kan sige, at der er noget omkring drabene – ud over ildspåsættelsen – som gør, at vi finder det fornuftigt at slå vores efterforskning sammen, sagde Kim Kliver tirsdag.

– Der er brugt samme fremgangsmåde, hvor offeret er blevet slået ihjel, og gerningsmanden eller -mændene derefter har sat ild til huset, sagde han.

Han ønsker dog fortsat ikke at komme nærmere ind på, om det for eksempel er drabsmetoden eller andre spor, som kobler drabene sammen. Et muligt motiv har politiet heller ikke løftet sløret for.

Mystisk brand

Fra begyndelsen var branden i Vemmelev mystisk. Nærmest omgående blev der kaldt efterforskere fra politiet til brandstedet, fordi der var nogle mystiske omstændigheder ved sagen, men det skulle man nu ikke lægge for meget i, forklarede politiet til Newsbreak.dk allerede søndag.

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fortalte, at det er normal procedure, når en person findes død ved en brand, at efterforskere rykker hurtigt ud. Det handler om blandt andet sporsikring, der i forvejen er svært i brande.

– Vi kan ikke konkludere noget for nuværende, før vores undersøgelser er tilendebragt. Derfor kan vi heller ikke udelukke, at der er sket noget kriminelt, sagde Ravn-Nielsen, der tirsdag vil holde et pressemøde i forlængelse af tirsdagens oplysninger.

Det skyldes ikke mindst, at politiet har været nødsaget til at nedsætte den nævnte sær-gruppe, fordi den nye mordbrand er den tredje inden for sølle fire måneder, hvor enlige ældre mænd på Sjælland er blevet dræbt, inden deres hjem er brændt ned.

Tre brande, tre ofre

Gruppen af blandt andre efterforskere skal forsøge at finde ligheder mellem drabet i Vemmelev og ditto i Ruds Vedby, fordi begge steder hører under politikredsen. Samtidig, skriver politiet, at der er særlig fokus på koordinering med Midt- og Vestsjællands Politi, der efterforsker drabet fra Odsherred.

Her blev 65-årige Finn Steensen Ørsdahl 14. februar fundet død i de brandødelagte rester af sit hus på Færgevej i Gundestrup. Branden var så kraftig, at førstesalen i huset kollapsede, og politiet kunne dog siden fortælle, at det var nogle skader på afdødes krop, der ikke stemte overens med, at han skulle være død i en brand. Tværtimod fastslog en haste-obduktion, at han var blevet udsat for særdeles grufuld og koldblodig vold af en sådan karakter, at han var død af kvæstelserne. Mest af alt lignede det en regulær mishandling.

I Ruds Vedby brændte 68-årige Kiehn Georg Andersens hus ned. Den vellidte møntsamler var dog ingen steder at se. Hans lig blev siden fundet i en grusgrav og havde tydelige spor efter at være blevet dræbt.

I alle tre sager søger politiet fortsat vidner. Du kan kontakte politiet på telefonnummer 114.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu