ANNONCE

Mystiske teltbyer har forbindelse til corona

21. april 2020 12:47 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Har du også undret dig over de mystiske telte? Her kommer svaret.

Hvide teltbyer placeret landet over har vakt undren. Blandt andet ved Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus, hvor der også er observeret personer i lægefagligt udstyr, mens politi og hjemmeværnet har bevogtet områderne.

Mandag fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde, hvad de skal bruges til.

Nu kommer Sundhedsministeriet med yderligere oplysninger.

Alle, der har symptomer på coronavirus, skal fremover testes for smitte. Det betyder, at op mod 20.000 personer skal testes i de telte, der er stillet op fem steder i landet. En lokation i hver region.

Det er regionerne, der er ansvarlige for at udføre test, mens Statens Serum Institut står for testkapaciteten.

– Vi er glade for fremover at kunne teste flere. I regionerne har vi fokus på at teste alle med symptomer – også de milde – og på at forebygge smitte ved at teste alle patienter, der skal indlægges på hospitalet. Den eventuelle ledige testkapacitet vil vi gerne udnytte til at tilbyde test til medarbejdere, som arbejder med særligt sårbare patienter og borgere, og som har et ønske om at blive testet – det kan f.eks. være i weekenderne, hvor vi typisk oplever færre henvisninger af borgere med symptomer, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Samarbejde

Etableringen af TestCenter Danmark er foregået i samarbejde med regeringen og Danske Regioner bistået af støtte fra Novo Nordisk Fonden og medicinalvirksomheden Novo Nordisk.

Novo Nordisk Fonden har bevilget op til 250 millioner kroner til etableringen af et nationalt testcenter, og Novo Nordisk har bistået med mandskab og teknologi til etablering og gennemførelse af test.

– TestCenter Danmark er et særdeles vigtigt initiativ, der vil medvirke til at sikre, at flere mennesker vil kunne blive testet for den nye coronavirus. Det vil kunne skabe en større tryghed og sikkerhed for den enkelte og de personer, som man omgås med, og det vil kunne underbygge den gradvise genåbning af samfundet. Et nationalt set-up vil også gøre os bedre rustet til at tackle udfordringer som denne i fremtiden, siger bestyrelsesformand i Novo Nordisk Fonden, Lars Rebien Sørensen.

TestCenter Danmark kommer til at arbejde med to forskellige test. For det første virus testen, der tester for, hvorvidt man har COVID-19. For det andet antistof test, som tester hvorvidt man har dannet antistoffer, og dermed viser tegn på allerede at have haft COVID-19.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu