N. E. Nielsen kan få ny hovedrolle

28. februar 2013 08:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
N. E. Nielsen kan få ny hovedrolle
Billede mangler

Den kendte advokat og tidligere formand for Amagerbanken N. E. Nielsen kan være på vej til en ny rolle og afgørende rolle i forbindelse med den krakkede bank.

PFA Pension er interesseret i at overtage banklicensen fra Amagerbanken, og hvis det sker, skal N. E. Nielsen være med til at forhandle det på plads for PFA, da han er pensionsselskabets advokat.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

N.E. Nielsen vil ikke selv kommentere konkrete kundeforhold eller forhandlinger. Han er til daglig partner hos Lett Advokatfirma og bestyrelsesformand for Amagerbanken i årene fra 1996 og til 2010.

Amagerbanken lever fortsat i statens skraldespandsselskab i form af Finansiel Stabilitet, men oprydningen efter krakket er nu kommet så langt, at alle aktiviteter, som kræver en banklicens, er overført til Finansiel Stabilitets hovedbank FS Bank.

Det efterlader banken med to banklicenser, der enten kan gives til Finanstilsynet eller sælges til højstbydende. Hvis salget bliver vejen frem skulle det kunne indbringe Finansiel Stabilitet et sted mellem 10 og 15 millioner kr.

PFA har en målsætning om at starte en bank inden nytår, og hvis selskabet køber licensen fra Amagerbanken, er selskabet kommet et skridt nærmere den målsætning.

N. E. Nielsen stoppede som formand for Amagerbanken lige før generalforsamlingen i 2010 efter pres fra den daværende storaktionær i banken, Karsten Ree.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu