ANNONCE

Når bilen ikke vil starte efter ferien

22. juni 2019 07:37 | Af: Sponsoreret Artikel

Sommerferieperioden nærmer sig og i de kommende måneder er det ikke unormalt, at mange danskere oplever startproblemer med bilen, når de vender hjem fra charterferien.

Når bilen ikke vil starte efter ferien
Arkivfoto.

Hvert år får SOS Dansk Autohjælp en del opkald i sommermånederne, da mange moderne biler ikke har specielt godt af at holde ferie. Problemet opstår fordi bilejerne og deres familie har været bortrejst i en længere periode, og imens har bilen stået stille – men den har stadig brugt strøm. Er man uheldig, kan man derfor risikere at komme hjem til en bil, som er helt flad for strøm og ikke kan starte.

– Det er skidt, for nogle moderne biler kræver strøm, for at man kan åbne dem. Andre mister kodningen til startspærren på grund af kraftig afladning, og nogle gange falder batteriet helt sammen, fortæller vagtleder Sven Riggelsen fra SOS Dansk Autohjælp.

Udover problemet med at bilen kan løbe tør for strøm, er det heller ikke unormalt for hjemvendte danskere at opleve problemer med bremserne på bilen, når de kommer hjem fra ferie. Denne problemstilling opstår ofte, når en bil står stille i en længere periode og udsættes for skiftevis sol og regn, hvilket jo ikke er helt unormalt i løbet af en klassisk dansk sommer. Her kan det ske det, at bremserne simpelthen ’gror fast’. Problemet opleves særligt ofte på nye elektroniske håndbremser, og det kan til tider være lidt en udfordring for autohjælpen.

– Hvis bremserne ikke kan løsnes manuelt, kræver det særligt udstyr at få bilen op på ladet. Efterfølgende kan det være et problem at finde et værksted, som ikke er sommerlukket, fortæller Sven Riggelsen.”

Undgå startproblemerne

Få mekanikeren til at løbe bilen igennem inden I drager afsted på ferie. Få bremserne smurt, renset og efterset. Sørg desuden for at batteriet er ladet helt op.

Alternativt kan man give sine bilnøgler til nogle venner eller bekendte, og få dem til at køre en tur i bilen, mens man er væk på ferie. Som tommelfingerregel er det ikke en god ide, at lade bilen stå stille i forlange perioder – den er til for at blive brugt.

Skulle noget gå galt, kan du altid få assistance fra SOS Dansk Autohjælp, som står til rådighed døgnet rundt hele sommeren.

Produceret af Heymate.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu