ANNONCE

Giv IKKE din hund dette i påsken

10. april 2020 18:44 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Vær opmærksom på påskepynten og godterne. Det kan være livsfarligt for din hund.

Påsken nærmer sig og på trods af, at vi i år ikke kan samles i store flokke omkring påskebordet, vil mange nok alligevel holde fast i den traditionelle påskefrokost.

Artiklen fortsætter under videoen

Der vil sikkert også blive pyntet op i mange hjem og er der børn, kommer der hos de fleste også lækre chokolade-påskeæg, påskeharer og andre snacks på menuen.

Men er man hundeejer, er det vigtigt, at holde øje med, at hunden ikke også tager del lækkerierne. For noget af det vi mennesker putter i munden kan være direkte livsfarligt vore firbenede familiemedlemmer.

I galleriet over artiklen kan man se en række ting hunden aldrig må få fat i.

Hvert eneste år dør mange hunde som følge af forgiftning og ifølge Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring, er det en statistik, påsken er med til at vedligeholde.

“Påsken er jo en højtelsket tid for mange, men den hyggelige stemning kan hurtigt ødelægges, hvis hunden skal en tur forbi dyrlægen. Symptomer på forgiftning er opkast og diarré, at hunden ryster, øget spytproduktion eller pludselige ændringer i spise- og drikkevaner,” siger hun.

Tine Antvorskov anbefaler, at man helt og aldeles holder sine kæledyr væk fra påskemaden. Skulle hunden alligevel lykkes med at få fat i godterne og slugt noget farligt, skal man omgående kontakte en dyrlæge. Det kan være en god idé at undersøge inden påske, hvilke dyreklinikker i nærheden der holder åbent i helligdagene.

Man skal specielt være opmærksom, hvis hunden begynder at kaste op, får diarré, kramper i maven, virker sløv og drikker meget vand.

“Det kan betyde, at den er ved at få nyresvigt og i værste fald fører det til, at den skal aflives,” siger Tine Antvorskov.

Hun tilføjer, at hundeejere også skal holde et vågent øje med påskepynten, da den i værste fald, kan resultere i operation hvor fremmedlegemet må fjernes enten fra mave/tarm eller hundens luftveje.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu