Når katastrofen indtræffer: Disse ting bør du altid have i dit hjem

23. oktober 2018 06:13 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det norske svar på Beredskabsstyrelsen, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), er ude med en liste over de ting, alle bør have i deres hjem i tilfælde af en nødsituation.

Nu er der ingen grund til at male fanden på væggen, men i en tid med en høj sikkerhedsrisiko mod Danmark og begyndende klimaforandringer kan man næsten ikke blive for forsigtig.

Det mener i hvert fald det norske beredskab, DSB (ja, det hedder det), der er ude med en liste til nordmændene med ting, man skal have i sit hjem, hvis en katastrofe indtræffer.

Det er jo Norge og ikke Danmark, er der nok nogle, der tænker. Men lytter man til direktøren i DSB, Cecilie Daae, der i et interview med avisen VG forklarer, hvorfor de har lavet listen – så kan mange danskere nok nikke genkendende til billedet:

– Selv om vi lever i trygt og stabilt samfund, er risiko- og trusselsbilledet i Norge sammensat og i forandring. Klimaændringer, ekstremt vejr, en ændret sikkerhedspolitisk situation, terror og teknologi er eksempler på det, siger direktør i DSB, Cecilie Daae til VG.

Listen fra DSB indeholder alle de remedier der skal til for at kunne klare sig i tre dage, forklarer Cecilie Daae til avisen:

– Vi beder dig tænke over, hvad der kan ske, der hvor du bor – hvordan du og dine nære kan blive ramt, og hvordan I håndterer det. Vær forberedt på at dig og din familie skal kunne klare jer selv i mindst tre dage, lyder det fra direktøren i det norske beredskab.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu