Naboen skræmmer tyvene væk i vinterferien

30. januar 2013 14:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Naboen skræmmer tyvene væk i vinterferien
Vinterferien - og dermed en forhøjet risiko for tyve-besøg - står for døren. Foto: Colourbox.

Sørg for at give besked til naboerne, inden du tager skiene over skulderen og drager mod Norge, Sverige eller alperne. Så kan de holde øje med dit hjem, mens du kan nyde sneen uden at tænke på ubudne gæster.

 

Det er budskabet i kampagnen Nabohjælp, som Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden står bag. Nabohjælpen er gratis, og projektet organiserer borgerne i netværk, som ser efter hinandens huse og er opmærksomme på kvarteret.

Allerede nu er omkring 12.000 danskere tilmeldt, og flere kommer til.

I Region Sjælland er 2.226 nabohjælpere klar til vinterferien, men politiet opfordrer til, at flere melder sig.

– Nabohjælp er en god og effektiv måde til at forebygge indbrud på. Det kan forbygge op til hvert fjerde indbrud, viser undersøgelser, og derfor bakker vi også op om Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens nye Nabohjælp, siger politikommissær Kaj Vorbeck, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

– Vi er meget opsatte på at få nedbragt antallet af indbrud her i kredsen, og når det så tydeligt godt kan betale sig at nabohjælpe, vil vi anbefale borgerne, at de husker at tilmelde sig det nye Nabohjælp – gerne i god tid inden den kommende vinterferie, siger politikommissæren.

Allerede nu er der uformelle netværk hen over hækken hos mange naboer, men det kan blive endnu bedre, mener Lone Harlev, projektleder i Det Kriminalpræventive Råd og TrygFondens Nabohjælp

– Vi anbefaler kraftigt, at man overfører sit uformelle netværk til den elektroniske version. Med en profil på nabohjælp.dk kan man let give alle sine nabohjælpere besked, med få klik på computeren eller mobilen, inden man tager på ferie. Naboerne modtager derefter besked om, at de skal huske at se efter ens hus, mens man selv får beskeder om, at alt er i orden derhjemme, siger Lone Harlev i pressemeddelelsen.

Udenlandske erfaringer med nabohjælp har vist, at det nedbringer indbrud, hærværk og fysisk vold med mellem 16 og 26 procent. Derudover viser undersøgelser også, at borgere, som har mulighed for at gøre noget, føler sig mere trygge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu