ANNONCE

Nabohjælp skal komme indbrud til livs

20. august 2012 17:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nabohjælp skal komme indbrud til livs
Billede mangler

Færre og færre danskere vender hjem til opbrudte døre, bare vægge og tomme smykkeskrin. Tallene for indbrud er nemlig faldet generelt i hele landet. Det viser nye tal fra Justitsministeriet.
Fem politikredse har dog været knap så heldige – her er antallet af indbrud nemlig steget. Det drejer sig om Fyn, Østjylland, Midt- og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og den københavnske Vestegn.
Nu skal de indbrudsramte distrikter have hjælp af indbyggerne i området. Nabohjælp er nemlig et effektivt middel mod kriminalitet, viser erfaringer fra Midt- og Vestjyllands Politikreds.
– Vi har været heldige og har kunne gøre en større indsats på det område på grund af borgernes hjælp, siger Keld Svenningsen vicepolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi til Newspaq.
I kredsen har de ellers været hårdt ramt af organiserede bander, der har røvet huse i både i og udenfor Midt- og Nordjylland, men de har netop fanget 33 litauiske indbrudstyve.
Den fangst og kredsens i øvrigt meget høje sigtelsesprocent takker politidirektøren blandt andet borgerne for.
– Borgere har ringet ind og sagt, at der var nogle mystiske mennesker, og så har vi været ude og anholde en stor gruppe af litauere og nogle enkelte rumænere, siger han.
Udover at være en del af Taskforce Vest, som arbejder aktivt med at gøre bugt med indbrudstyvene, har de i Midt- og Vestjylland nu sat en række initiativer i gang, for at få flere borgere til at tage del i nabohjælpen.
– Den gamle med nabohjælpen er blevet taget op igen, fordi vi har set så gode resultater, siger Keld Svenningsen.
Også på Fyn har man tænkt sig at få borgerne hjælp til få bugt med indbrudstyvene.
– Udover vores egen indsats, så vil vi arbejde meget målrettet med nabohjælp og folks egenprævention af deres bolig, siger Poul Løhde, politidirektør i Fyns Politi.
Ifølge Justitiministeriet var der fra første halvår 2011 til samme periode i år en stigning på hele 22 procent i antallet af rejste sigtelser for indbrud i hele landet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu