Nabostrid eksploderede i hestemøg og afspærringer: Nu skal mand i fængsel

19. januar 2017 15:22 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En 55-årig mand straffes med både fængsel og bøde for en lang række lovovertrædelser.

Nabostrid eksploderede i hestemøg og afspærringer: Nu skal mand i fængsel
Manden blev blandt andet dømt for at bruge hestemøg i kampen for sin vej. Foto: Scanpix.

Der findes gode og dårlige naboer, og så findes der dem, der bruger træer, landbrugsmaskiner, søm og hestemøg for at stå på det, de mener, der er deres ret.

En 55-årig mand fra Skævinge må siges at høre til i den sidste kategori. Ved retten i Hillerød er manden blevet idømt tre måneders fængsel og en bøde på 130.000 kroner, blandt andet for vold mod sine naboer. Det oplyser retten i Hillerød i en pressemeddelelse.

Striden, det hele handler om, er et stykke vej. Den dømte er, ifølge Sn.dk, indehaver af en lille grusvej, og han ønsker ikke, at beboerne omkring vejen benytter den til kørsel. Ved retten var manden tiltalt for at have kastet vand, hestemøg og en gren på forbipasserende naboer.

Han var også sigtet for at have afspærret vejen med træer, grene, landbrugsmaskiner, hårde hvidevarer, fliser, søm og meget andet.

Flere tilfælde af vold

I retten blev der afgivet vidneforklaringer og afspillet klip fra videoovervågning. På den baggrund fandt retten det bevist, at manden vitterligt havde udøvet vold mod andre borgere i fire tilfælde. I ét af de fire tilfælde, hvor den anklagede kastede vand mod en forbipasserende, vurderede retten dog, at manden skulle slippe for straf – for at kaste med vand.

Forinden havde den forbipasserende nemlig slået ud efter den tiltalte med sin stok flere gange. Den dømte blev dog stadig straffet for de samlede omstændigheder bag dette tilfælde, da han også trak i den forbipasserendes stok. Vedkommende væltede derfor ned i noget hestemøg og beskadigede i den forbindelse hånden.

38 overtrædelser af samme lov

Den tiltalte erkendte delvist en række forhold, og i sidste ende fandt retten det bevist, at manden i 38 af 47 tilfælde havde overtrådt beredskabsloven ved at afspærre den omtalte vej, således at rednings- og slukningsmuligheder ikke var sikret bedst muligt.

Manden blev derudover også dømt for blandt andet hærværk og for at overtræde ordensbekendstgørelsen.

I sidste blev manden idømt en straf, der lyder på tre måneders fængsel og en bøde på 130.000 kroner.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu