’Jeg behøver tid

5. februar 2013 15:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
’Jeg behøver tid
Billede mangler

Rafael Nadal er tilbage på tennisbanen.

 

Otte måneder efter den 26-årige spanier i Wimbledons anden runde sensationelt tabte til verdensranglistens nummer 100, Lukas Rosol, spiller han tirsdag sin første single-kamp på ATP Touren.

– Jeg glæder mig helt vildt. Men dæmp forventningerne. Jeg behøver tid inden jeg er oppe i fulde omdrejninger igen, siger Rafael Nadal til det amerikanske dagblad, The New York Times.

Det var planen, at Rafael Nadal skulle have gjort comeback for en måned siden ved en turnering i Doha. Men sygdom betød, at han hverken deltog her eller ved 2013-sæsonens første Grand Slam, Australian Open, i Melbourne.

Nu er han i stedet tilmeldt februar måneds meget mindre turneringer i henholdsvis chilenske Vina del Mar, brasilianske Sao Paulo og mexicanske Acapulco.

– Jeg har ikke spillet turneringer på det sydamerikanske kontinent siden 2005. Men jeg føler mig tilpas her. Og så er det jo ikke noget minus, at alle tre turneringer afvikles på grus. Det er og bliver mit favoritunderlag, siger Rafael Nadal, der i Chile er blevet modtaget som en statsmand:

Umiddelbart efter ankomsten aflagde han audiens hos landets præsident Sebastian Piñera.

– Det er ikke min ambition at vinde turneringen i Vina del Mar. Det primære mål er, at jeg får boldfølingen tilbage, siger Rafael Nadal, der i 2009 også var plaget af en knæskade.

Problemerne blev overvundet, og et års tid efter var han tilbage som etter på verdensranglisten.

Rafael Nadal vil ikke afvise, at historien gentager sig.

– Hvis jeg får fuldstændig styr på mine kræproblemer, har jeg intet at frygte. Med den forhistorie jeg har, kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke fortsat kan udvikle mit spil. Min motivation for at gøre mig gældende på ATP Touren er intakt, siger Rafael Nadal, der nu må nøjes med at ligge nummer fem på verdensranglisten – efter Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray og landsmanden David Ferrer.

Den tidligere danske topspiller, Michael Mortensen, der nu er ansat som ekspertkommentator på tv-kanalen Eurosport, tvivler dog på, om Rafael Nadal kan generobre verdensranglistens førsteplads.

– Set fra min synsvinkel har Novak Djokovic og Andy Murray overhalet ham, siger Michael Mortensen og tilføjer:

– Nadal må fremover tage til takke med en sekundær rolle. Den spillestil han praktiserer er fysisk hård. Desuden er jeg ikke så sikker på, at han er lige så sulten efter turneringssejre som tidligere. Det virker som om, at han i de sidste måneder har fundet ud af, at der findes en verden udenfor tennissporten.

Og noget kan der være om snakken.

Således er Rafael Nadal blevet bidt af poker og vandt så sent som i januar en såkaldt Freezeout-turnering ved at besejre 47 spillere i den spanske version af PokerStars.

Pengepræmien var dog langt fra lige så stor som da han nøjagtig et år tidligere ved Australian Open indkasserede 6,75 mio. kroner for finale-nederlaget mod Novak Djokovic. Ved pokerturneringen i Spanien lød førstepræmien på beskedne 1.150 kroner …

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu