Nadal: Offentliggør dopingtest

10. februar 2013 16:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nadal: Offentliggør dopingtest
Billede mangler

Rafael Nadal er på vej tilbage mod toppen af international herretennis. Ved VTR Open i Chile er han nu klar til finalen i både single og double-rækken.

Den ellevefoldige grand slam-vinder har fra sit eksil bemærket, at den ene dopingskandale efter den anden martrer sporten generelt. Senest med retssagen mod dopinglægen Fuentes i hjemlandet Spanien.

Nadal mener, effektiv kontrol er en hårfin balance.

– Alle de andre skal ikke betale for de få, der synder, siger han ifølge The Guardian.

Vejen frem er at offentliggøre, hvor mange dopingtests – eller hvor få – spillerne er blevet udsat for. Selv er Nadal blevet testet seks gange, siden han sidst spillede kamp den 28. juni sidste år.

– Hvis jeg gennemgår mange eller få tests, bør folk vide det. Selv om jeg netop har været igennem syv måneder uden at spille kamp, er jeg alligevel blevet testet mange gange. Jeg behøver ikke retfærdiggøre mig selv, den slags information bør være tilgængelig for folk.

– Det vigtigste er, at dem der snyder, de kommer til at stå til regnskab. Med Armstrong har sportens omdømme lidt skade, især hvad angår cykling. Det vigtige nu er, at rette op på den skade, og det skal ske ved at offentliggøre testresultaterne. De skal teste så meget, som der er brug for, men det skal ske i respekt for atleten, og det har i min optik ikke altid været tilfældet, siger Nadal.

Sportsligt er Nadal på vej tilbage til sit niveau, efter den skade i det venstre knæ, der har holdt ham ude siden sommeren.

– Efter syv måneder uden kamp føler jeg mig langsommere og mere træt end før, selv om jeg ikke har decideret ondt. Det tager tid at komme i gang. Det er kernen, at jeg har brug for tid. Ind imellem har jeg stadig ondt i knæet, men vi håber og tror, at det vil blive mindre uge for uge, lyder det fra tennisspilleren.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu