ANNONCE

Nægter drab: Løsladt efter 24 år i fængsel

11. marts 2021 10:25 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

George Bell, Gary Johnson og Rohan Bolt blev idømt mindst 50 års fængsel for to drab

Nægter drab: Løsladt efter 24 år i fængsel
Fra venstre: George Bell, Rohan Bolt og Gary Johnson , da de forlader fængslet. Foto: Alfiky/The New York Times

Tre amerikanske mænd er efter 24 års fangenskab pludselig blevet løsladt.

Mændene siger, at de aldrig har begået to drab tilbage i 1996, som de senere blev dømt for. Nu har en dommer besluttet, at George Bell, Gary Johnson og Rohan Bolt skal sættes på fri fod, oplyser den amerikanske TV station CBS.

– Følelsen af frihed er fuldstændig surrealistisk. Ord kan slet ikke beskrive det, siger George Bell til CBS.

Mændene blev i sin tid dømt for at dræbe to mænd under et røveriforsøg i Queens. Den ene af de dræbte var en politimand, som ikke var på job. Mændene blev sendt mindst 50 år bag tremmer.

Nægter drabene

De tre mænd hævder, at de blev tvunget til at tilstå de to mord. Efterforskerne behandlede angiveligt de tre mænd meget hårdhændet.

– De udnyttede min mentale tilstand. Deres taktik var at gøre mig træt, og uden søvn blev jeg forvirret, fortæller Gary Johnson.

Først i 2019 opdagede myndighederne, at noget kunne være galt i sagen. Meget tydede på, at en lokal bande i området kunne have begået drabene.

– Da jeg blev løsladt gav jeg min kone så kraftigt et kram, at jeg måtte undskylde bagefter, fortæller Gary Johnson til CBS.

Anklagemyndigheden skal nu beslutte, om man vil forsøge at få sagen genoptaget mod de tre mænd. Selve anklagen fra drab er således ikke frafaldet officielt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu