ANNONCE

Nærmest umuligt at få restvaccine

18. marts 2021 19:05 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Stort set ingen af de tilmeldte i Region Syddanmark og Nordjylland har fået et opkald

Nærmest umuligt at få restvaccine
10 ud af 9284 tilmeldte fik en restvaccine i Region Syddanmark. Men langt de fleste af de tilmeldte, burde aldrig have tilmeldt sig. Foto: Scanpix

Chancen for at blive ringet op og få en restvaccine er stort set 0. Det er konklusionen efter den første dag med tilbud om restvaccine i Region Syddanmark.

Onsdag 17. marts åbnede regionens sygehuse i Aabenraa, Sønderborg og Esbjerg op for, at borgerne kunne tilmelde sig listen over en Covid-19 restvaccine, hvis der er nogle tilovers, når dagen er ved at være slut.

Kravet er, at man skal kunne stå på vaccinationsstedet senest en halv time efter telefonopkaldet.

Hele 9284 borgere havde tilmeldt sig listen, men kun tre personer fik en restvaccine i Aabenraa og Sønderborg, mens yderligere 10 personer fik et stik i Esbjerg.

Den yngste person, der fik et stik på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og Sønderborg var 79 år.

Glem det uden en invitation

Prioriteringen er klar. Den oplyser Region Syddanmark om, inden tilmeldingsblanketten udfyldes. Højeste prioritet har de borgere, der allerede har modtaget en invitation til en vaccine.

Det havde 657 af de 9284 tilmeldte borgere tilkendegivet, at de havde. Dermed var det altså kun 1,5 procent af de inviterede, der overhovedet fik et telefonopkald med tilbudet om en restvaccine.

Region Syddanmark oplyser, at der nu bliver evalueret efter det første dag i den taskforce i Region Syddanmark, der træffer beslutningerne om vaccine- og restvaccine-proceduren.

Den store interesse fortsætter nemlig. Hele 3234 borgere havde allerede inden klokken 7.45 torsdag morgen tilmeldt sig listen. Men stort set ingen af dem kan altså se frem til at få et opkald.

Nordjylland

I Region Nordjylland er der blevet tilbudt restvacciner siden lørdag 13. marts. De første fire dage, har mellem 5000 og 5500 borgere tilmeldt sig. Onsdag fløj tilmeldingerne op på hele 11.650 borgere.

Region Nordjylland kan i øjeblikket ikke oplyse præcis, hvor mange der har fået tilbudt restvaccinen, men oplyser til Newsbreak.dk, at det kun er en lille del af de tilmeldte, der bliver ringet op.

Tilmeldte skal have invitation

Region Midtjylland har kørt med tilbud om restvaccine siden 9. marts. Her bliver tallene ikke samlet centralt, og borgere, der ikke har fået en invitation, opfordres til ikke at tilmelde sig en restvaccine.

Region Midtjylland oplyser, at der også her blev drøftet at åbne op for alle, men at man hurtigt vurderede, at man slet ikke ville kunne imødekomme den store efterspørgsel efter en restvaccine.

Fakta

Tilmelding til restvaccine

  • Man skal tilmelde sig listen hver dag
  • Man må ikke have fået første stik for at tilmelde sig
  • Personer med en invitation til en vaccine bliver prioriteret højest
  • Dernæst bliver højest alder prioritet
  • I Region Syddanmark kan alle tilmelde sig i tidsrummet: Midnat – kl. 14 hver dag
  • I Region Nordjylland kan alle tilmelde sig i tidsrummet: Midnat – kl. 13.30 hver dag
  • I Region Midtjylland kan “inviterede borgere, der endnu ikke er vaccinerede mod covid-19” tilmelde sig inden klokken 11

Kilder: Region Syddanmark, Region Midtjylland, Region Nordjylland

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu