ANNONCE

Næsten 12 grader frost

16. januar 2021 06:50 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det kan nå at blive koldere endnu

Næsten 12 grader frost
Ekstrem kulde natten til lørdag. Foto: Scanpix

Opdatering 09.55:

Det blev endnu koldere.

Opdatering 07.39:

DMI har nu målt endnu lavere temperatur.

Original:

Det er ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) første gang i tre år, at der bliver målt temperaturer under 11 grader frost i Danmark. Ikke desto mindre er det realiteten natten til lørdag og tidlig morgen.

Vagthavende meteorolog Martin Lindberg fortæller Newsbreak.dk, at den opsigtsvækkende måling på 11,4 er gjort i området nord for Aalborg. Ved Tylstrup er der lørdag morgen stadig 11,3 frostgrader. Det kan blive endnu koldere.

– Vi har måske ikke engang set det laveste endnu. Der er ikke mange skyer, og der er ikke meget vind. Det er først engang efter klokken 10, at temperaturen begynder at stige igen, siger meteorologen.

Han tilføjer desuden, at der heller ikke er meget vind. Det betyder to ting. Den ene, at det ikke føles koldere end, det er. Den anden, at det bliver ved med at være koldt. Ingen skyer og ingen vind sammen med kølig luft er en optimal vinter-cocktail.

Hamrende koldt

Vigtigt er det derfor, at de, der skal ud i de tidlige timer, lige husker at passe ekstragodt på især i trafikken. Det kan være glat – og om ikke andet er det i hvert fald bidende koldt mange steder. Lørdag morgen er der målt 10,9 frostgrader ved Horsens.

Generelt er det koldest i Jammerbugt, Brønderslev og Aalborgområdet, siger Lindberg.

Eftermiddagen lørdag når Danmark nok temperaturer i omegnen frysepunktet til tre frostgrader.

– Jeg regner også med, vi får solen at se i perioder, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu