Næsten udødeliggjort

24. januar 2013 20:38 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Næsten udødeliggjort
Billede mangler

Succes. Michael Laudrup er 90 minutter fra historiebøgerne

 

Men Swansea er en fodboldklub – og lige nu en yderst succesfuld en af slagsen. Sådan har det imidlertid ikke altid været. Den walisiske klub har fejret 101 fødselsdage i ren trofætørke, men nu kan ørkenvandringen være forbi. Onsdag aften guidede Michael Laudrup ’The Swans’ det sidste stykke vej mod oasen, da han via en samlet sejr på 2-0 kvalificerede klubben til finalen i den mindste af de to engelske pokalturneringer, Capital One Cup’en. Her venter overraskelsen fra League Two, Bradford, den 24. februar på Wembleys ikoniske græstæppe.

»Hvis det ender med en sejr i finalen, vil det være kæmpestort. Det vil betyde et trofæ, og det vil betyde, at Swanseas navn for altid vil stå på dét trofæ. At vinde den finale vil være lig med udødelighed,« fortæller journalisten Dafydd Pritchard, der dækker Swansea City tæt for den walisiske lokalavis South Wales Evening Post.

Et massivt højdepunkt

Han vægter sejren over Chelsea og den kommende finale på Englands nationalstadion blandt de vigtigste øjeblikke i Swanseas historie. Kun én historisk kamp kan tage kampen op med det, der venter om en lille måneds tid i London.

»Det er svært at måle, om finalen vil være det største i klubbens historie. Indtil nu står oprykningen til Premier League for halvandet år siden som højdepunktet, men en pokalsejr vil komme op på siden af dén kamp, når det gælder de allerstørste øjeblikke,« forklarer Pritchard, der beretter om massiv interesse for at sikre sig en billet til den første pokalfinale i Swanseas lange historie.

»Billetterne til finalen kommer til salg nu, og alle de 32.000, som Swansea er blevet tildelt, bliver revet væk med det samme. Klubben kunne sælge mange, mange flere,« siger journalisten.

Fanfavoritten

De 32.000, der er heldige nok til at få billet til Wembley, kan passende bruge de fire timers bustur fra Swansea til London på at øve hyldestsange til deres danske manager. I fodboldens verden er sejre og store resultater lig popularitet, og sådan er det også i Swansea. Finalepladsen er kronen på værket efter et halvt år, der har gjort dansk fodbolds største navn til en folkehelt i det sydlige Wales.

»Laudrup er blevet en kæmpe fanfavorit. I onsdags sang Swansea-tilhængerne ’We love our manager’ igen og igen i flere minutter. Det var både en hyldest til Laudrup og en sviner til Chelseas fans, der bestemt ikke har det godt med deres manager, Rafael Benitez. Normalt plejer Laudrup at være ret upåvirkelig, men da de sang det, kunne man se, at det krøb ind under huden på ham,« fortæller Dafydd Pritchard.

Det kan dog blive meget værre den 24. februar under Wembleys enorme bue.

»Løfter han trofæet på Wembley om en måneds tid, vil det gøre hans navn urørligt. Kan han slå Bradford og vinde pokalturneringen, vil det for alvor sikre hans navn som et af de helt store i Swanseas historie.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu