Næsten magisk

9. marts 2013 19:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Næsten magisk
Billede mangler

Hvordan skulle man ellers afslutte så flot en karriere?

 

33-årige Tine Baun er gået ind til hver kamp i All England velvidende, at hver af dem kunne sætte det endelige punktum.

Og fjerbold efter fjerbold har hun erobret yngre, hurtigere modstandere og står nu midt i finalen i den turnering, hun elsker så højt.

Tine Baun slog lørdag den 21-årige sydkoreaner Sung Ji-hyun, der er verdens nr. 5, i én af de mest intense og nervepirrende kampe ved årets badmintonturnering med 24-22, 19-21, 21-19.

Den danske fjerdronning skal i dag op mod den 18-årige thailænder Inthanon Ratchanok, nr. 8 på verdensranglisten.

– Det er helt vildt. Jeg tror også lige, at jeg skal sunde mig en lille smule over den her kamp. Den var helt vild. Den var sindssygt tæt hele vejen igennem, og jeg ryster nok en lille smule endnu, sagde Tine Baun efter kampen.

Det bliver Tine Bauns fjerde All England-finale. I perioden 2008-2010 var hun i finalen tre gange og vandt to titler i 2008 og 2010.

Nu kan hun sikre sig et billedskønt karrierestop med sin tredje titel.

Kæmpede sig tilbage

Danskeren var nede med 2-9 i første sæt. Den hurtige sydkoreaner ejede hver centimeter af banen. Baun vidste, at hun med stor sandsynlighed var i gang med at spille sin sidste kamp i karrieren. Der var et både resigneret og afklaret blik i hendes øjne.

Men så begyndte Tine Bauns ketcher at gløde. Hun åd sig bid for bid ind på Sung Ji-hyuns føring. 9-14, 11-15, og så lige pludselig, da det talte allermest, bragte danskeren sig i front for første gang til stillingen 21-20.

Den danske veteran snuppede sættet og endte med at vinde hele kampen efter tre intense sæt.

Jan Ø. ude efter stor kamp

I herresingle spillede Jan Ø. Jørgensen til tider verdensklassebadminton, men han måtte strække våben efter to tætte sæt i semifinalen til verdens nummer to, kinesiske Chen Long, efter 19-21, 20-22.

– Jeg har selvfølgelig en blandet følelse. Jeg spiller rigtig fint, og det er mig, der skaber kampen. Jeg smider det væk i første sæt, hvor jeg bliver for ivrig efter at lukke sættet, sagde Jan Ø. Jørgensen efter kampen.

Han er trods alt glad for den måde, han har udviklet sit spil i løbet af årets All England-turnering.

– Det er bare så ærgerligt, at jeg ikke får sejren. Det ville have været et godt kapitel til eventyret. Jeg er glad for at have taget mit spil til et nyt niveau under All England.

– Jeg har ikke vist det spil og taget den styring mod topspillerne før. Jeg havde lidt af det i Malaysia, hvor jeg havde Chong Wei nede i sækken. Men det her var et nyt niveau, og der er masser at tage med videre, siger Jan Ø. Jørgensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu