ANNONCE

19-årige Naomi Seibt er modpolen til Thunberg

9. marts 2020 08:52 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Endnu en ung kvinde er blevet populær på internettet. Naomi Seibt skal fungere som en modpol til Greta Thunberg.

De seneste år har offentligheden været vant til at opleve den svenske Greta Thunberg tale stærkt for, at man bør gøre alt for at gøre gode ting for miljøet. Hun startede med at demonstrere hver fredag. Siden har hun fået taletid i alverdens medier og på alverdens kongresser.

Nu er en anden ung kvinde, den 19-årige Naomi Seibt kørt i stilling til at være modpolen mod Greta Thunberg. Lær Naomi Seibt bedre at kende her.

Artiklen fortsætter efter videoen

Hvem er Naomi Seibt?

Naomi Seibt er en tysk pige, der blev et velkendt navn efter hun som 16-årig skrev digtet Sometimes I keep silent om nationalisme. Digtet blev publiceret på en anti islamisk blog.

Efterfølgende er hun – ligesom mange andre unge – rykket over på mediet YouTube, hvor hun siden maj 2019 har optaget videoer med sin mobiltelefon, hvor hun taler om alt fra migration til feminisme.

Men det er et helt andet emne, som hun efterhånden er blevet mest populær på.

Hvad er formålet med Naomi Seibt?

I november 2019 deltog Naomi Seibt i European Institute for Climate and Energy årlige konference, hvor én af de største tyske aviser beskrev Naomi Seibt som at være modpolen til Greta Thunberg.

Efterfølgende har Naomi Seibt også selv fortalt, at hun foruden at sætte spørgsmålstegn ved nogle af de andre emner, hun har beskæftiget sig med, så begyndte hun allerede dengang at tvivle på, om alt der blev sagt om klimaet måske ikke kunne var fuldstændigt sandt.

Siden har hun erklæret sig klima-alarmist eller klima-realist.

Hvorfor er Naomi Seibt populær?

Den 19-årige tysker er efterhånden blevet et populært navn i verdenens medier.

Det er sket, fordi hun af amerikanske lobbyister er blevet kørt i stilling til at være klimaskeptikernes svar på Greta Thunberg.

Hun er blevet en yndling for klimaskeptikere verden over, men hun er også kendt for at have bramfrie holdninger om ømme emner som nationalisme, integration og andre emner indenfor højreekstremisme.

Fakta

Det vi alle spø'r om

Denne artikel er en del af serien “Det vi alle spø’r om”, hvor vi på Newsbreak.dk forsøger at give nogle af de svar på aktuelle emner, som danskerne søger på søgemaskiner som Google.

I serien forsøger journalisten at give nogle konkrete svar på aktuelle navne, begivenheder og begreber ud fra de søgninger, som vi enten ved bliver lavet på Google – eller de søgninger journalisten formoder kommer i kølvandet på den aktuelle sag.

Det er ikke alle spørgsmål, vi søger svar på, som vi konkret kan besvare. Det kan være svar på fremtidige begivenheder som eksempelvis Tour de France 2021, hvor vi endnu ikke ved hvilke danske ryttere, der deltager – eller i forbindelse med Christian Eriksens skifte til fodboldklubben Inter, hvor vi ikke præcist kan give svar på, hvad han tjener. Men vi forsøger at komme så tæt på som overhovedet muligt.

God læselyst

Uffe Dahl,
Redaktør, Newsbreak.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu