Narkofund fra Aarhus Havn er et af danmarkshistoriens største

13. april 2013 19:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Narkofund fra Aarhus Havn er et af danmarkshistoriens største
Politiet skal være mere synlige på de sociale medier. Arkivfoto.

»Narkofund fra Aarhus Havn er absolut en af de største sager i Danmark«.
Sådan betegner chefen for Organiseret Kriminalitet hos Østjyllands Politi, Merete Olesen, det narkotikafund, som politiet gjorde på Aarhus Havn onsdag før påske.
Ifølge BTs oplysninger er der tale om 100 kilo kokain, som dukkede op på containerhavnen, og dermed er det danmarkshistoriens etter over store narkotikasager. Men oplysningerne vil politiet dog ikke bekræfte.

 

»Der er foretaget en beslaglæggelse, men hvad det er, vi har beslaglagt, og hvilke mængder der er tale om, det kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt,« siger Merete Olesen til bt.dk.

Er der tale om kokain, bekræfter formanden for Dansk Told og Skatteforbund, Jørn Rise, at det er en rekord.

»Det et exceptionelt stort fund. I min erindring er der aldrig før blevet beslaglagt så stort et parti kokain i Danmark, siger Jørn Rise til bt.dk.

I forbindelse med beslaglæggelsen blev en mandlig, udenlandsk lastvognschauffør anholdt. Ved et grundlovsforhør skærtorsdag holdt bag dobbelt lukkede døre dagen efter anholdelsen blev han varetægtsfængslet, men han er blevet løsladt igen.

Skal sagen opklares, er man nødt til at kigge ud over de danske grænser, forklarer Merete Olesen, for meget peger i retningen af, at der er tale om en international sag. Politiet har blikket særligt vendt mod Østeuropa, hvor bagmændene formentlig kan befinde sig. Og samtidig sættes der spørgsmålstegn ved, om stofferne overhovedet var tiltænkt danske gader og stræder.

Var kokainen alligevel endt på det danske marked, kunne det havde indbragt enorme summer for smuglerne.

»Partiets størrelse taget i betragtning, så vil jeg mene, at det er mellem 150 og 250 millioner kroner værd, men det afhænger af kvaliteten,« siger Jørn Rise fra Dansk Told og Skatteforbund til bt.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu