Narkopåvirket flugtbilist kørte 200 i timen

19. juli 2019 17:52 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 33-årig mand fra Haderslev kan se frem til en byge af sigtelser.

Narkopåvirket flugtbilist kørte 200 i timen
To børn fik sig en oplevelse, de formentlig sent vil glemme. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Et større drama udspillede sig fredag eftermiddag i det sydjyske.

Klokken 13.08 forsøger en patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi at stoppe en bil ved Holsted, fortæller vagtchef Erik Lindholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi til Newsbreak.dk.

Det får patruljen ikke held med. Bilen fortsætter i høj hastighed i nordlig retning, og politiet sætter efter. På et tidspunkt viser speedometeret i patruljebilen 200 kilometer i timen – uden at betjentene haler ind på flugtbilisten:

– Undervejs er flere bilister også nødt til at holde ind til siden, og han påkører et vejskilt, siger Erik Lindholdt om den vilde biljagt.

Det lykkes flugtbilisten at stikke af fra politiet, men han bliver ved hjælp af vidner lokaliseret senere på eftermiddagen.

Heltemodige borgere

Her bliver han set ved Dagli’Brugsen i Hovborg.

Manden forsøger at stikke af før politiets patrulje er på stedet, men han bliver stoppet af heltemodige borgere, fortæller vagtchefen:

– Et ægtepar blokerede simpelthen udkørslen fra parkeringspladsen, så han ikke kunne komme væk derfra, siger Erik Lindholdt.

– Vi skylder en tak

Da patruljen når frem til stedet finder de frem til manden i bilen. Det viser sig, at han foruden en medpassager på forsædet også har to små børn i fem-syv års alderen på bagsædet.

Manden, der er 33 år gammel og fra Haderslev-området, bliver anholdt og i første omgang sigtet for at køre i påvirket tilstand og uden kørekort.

De sigtelser kan senere suppleres af en hel del andre, fortæller Erik Lindholdt. Blandt andet kan han muligvis se frem til en sigtelse for at udsætte andre for fare.

De to små børn skal herefter overdrages til de sociale myndigheder, men inden da får de sig noget af en oplevelse.

Betjentene på stedet gav dem en tur i patruljebilen, og betjentene købte juice til dem. Ovenikøbet valgte kunder fra Dagli’Brugsen også at købe vaffelis til børnene, fortæller vagtchefen:

– Så jeg synes virkelig, vi skylder en tak for den omtanke, de har vist, slutter Erik Lindholdt.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu