Naser K: Hillary har nosser

26. februar 2012 13:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Naser K: Hillary har nosser
Billede mangler

Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton langede i går kraftigt ud efter Kina og Rusland, fordi afviser at nedlægge sanktioner over for Syriens leder Bashar al-Assad.
Og den svada møder opbakning fra forfatter og tidligere folketingsmedlem Naser Khader, der især er skuffet over den amerikanske præsident.
“Hillary har vist sig at have nosser i modsætning til Obama. I hvert fald i forhold til Det arabiske forår, der har hun virkelig været god. Hvor Obama nærmest har signaleret, at han ikke orker,” siger han til Newspaq.
Naser Khaders skuffelse over Obama skyldes især, at han indledte sin præsidenttid med en meget imponerede tale i Cairo. Siden har han siddet med hænderne i skødet, mener han.
Clinton gjorde i Tunesiens hovedstad klart, at ansvaret for volden i Syrien i den grad falder tilbage på to store lande i øst.
“Hvis Assad-regimet ikke tillader nødhjælp at komme frem til dem, som behøver det, så vil de have endnu mere blod på hænderne. Og det gælder også de lande, som bliver ved med at beskytte og bevæbne regimet,” sagde hun.
er af samme opfattelse.
Samme opfattelse har Naser Khader.
“Skurken i alt det her er altså – udover Assad – Rusland. Den dag Rusland siger til Assad, ‘vi støtter dig ikke længere’, jamen, så er han på den. Så længe de støtter ham ubetinget, så længe er han kompromisløs,” påpeger Khader.
I dag afholdes der folkeafstemning om en ny forfatning i Syrien.
Men selv om det kan virke som et skridt i den rigtige retning, så er det ingenlunde tilfældet, fastslår Khader:
“Det vil ikke betyde, at blodbadet i Syrien stopper.”
Khader forklarer, at den nye forfatning godt nok tillader flere politiske partier, men samtidig giver den mere magt til præsidenten, der også får magt over domstolene.
I Syrien er der tradition for, at valg og folkeafstemningen altid falder ud til styrets fordel.
Derfor venter der ikke meget spænding, når resultatet ventes offentliggjort i morgen mandag.
Se Clintons hårde angreb på Kina og Rusland her.
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu