Nato indrømmer drab på afghansk familie

8. maj 2012 15:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nato indrømmer drab på afghansk familie
Billede mangler

Natos styrker i Afghanistan indrømmer, at de har skylden for drabet på en afghansk familie på seks i Helmand provinsen i sidste uge.
Indrømmelsen kommer tirsdag – en dag efter – at den afghanske præsident, Hamid Karzai, sammenkaldte ledere for Nato’s styrker i Afghanistan og USA’s ambassadør i Kabul for at advare om, at de fortsatte drab på civile afghanere truer samarbejdet mellem USA og Afghanistan.
– Vore undersøgelser bekræfter hændelsen, og vi vil fremføre en officiel undskyldning i løbet af et par dage, siger en talsmand for Nato’s internationale sikkerhedsstyrke, ISAF.
– Vi er dybt bedrøvet over tab af civile menneskeliv, og vi beklager specielt hændelser, hvor civile omkommer som følge af Isaf’s aktioner, siger løjtnant Stewart Upton fra Isaf.
Ifølge oplysninger fra guvernøren i Helmand blev familien dræbt under et luftangreb, som blev sat i gang, da en Isaf-kontrolpost i Sangin distriktet blev angrebet af væbnede oprørere.
De dræbte er to drenge, tre piger og en kvinde. Isaf har allerede undskyldt drabene over for andre familiemedlemmer og lovet at yde de efterladte hjælp, siger guvernør Mohammad Gulab.
Præsident Karzai sagde til Isaf’s øverste militære chef, amerikaneren John Allen, og den amerikanske ambassadør Ryan Crocker, at den strategiske samarbejdsaftale, som Karzai og præsident Barack Obama skrev under i sidste uge, er truet af de fortsatte drab på civile.
Aftalen gælder det fremtidige samarbejde mellem USA og Afghanistan, når de amerikanske soldater er ude af Afghanistan med udgangen af 2014.
Snesevis af civile afghanere er dræbt i de seneste dage i forbindelse med sammenstød mellem Nato-styrker og væbnede oprørere i den sydlige del af landet.
AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu