Nato: Nyt missilforsvar skal beskytte Europa

21. maj 2012 02:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Nato: Nyt missilforsvar skal beskytte Europa
Billede mangler

Enighed på Natotopmødet om at lancere første fase af det europæiske missilforsvar.
 
Lederne fra Nato-landene er søndag blevet enige om at lancere første fase af et missilforsvar, der skal beskytte Europa.
 
USA har allerede længe arbejdet på at udvikle et missilskjold, der særligt er beregnet på at kunne nedskyde missiler affyret fra Iran.
 
Beslutningen på topmødet indebærer, at den europæiske del af missilforsvaret bliver integreret under Natos kommando, og missilforsvaret erklæres for delvist funktionsdygtigt.
 
Det samlede system benytter blandt andet radarer baseret i Tyrkiet og på amerikanske flådefartøjer. Senere er det meningen, at der også skal baseres radarer i Rumænien og Polen.
 
Rusland har protesteret mod etableringen af missilforsvaret, og har blandt andet truet med at opstille missiler i Kaliningrad-enklaven tæt på Polen, såfremt missilforsvaret etableres.
– Det er ikke et projekt rettet mod Rusland, men et projekt, som vi ønsker at udvikle sammen med Rusland i den europæiske sikkerheds interesse. Og derfor vil døren stå åben for Rusland, siger Tysklands udenrigsminister Guido Westerwelle.
 
Dermed har Rusland mulighed for at koble sig på Nato’s missilskjold på et senere tidspunkt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu