ANNONCE

Naturforening har skepsis over for rekordplan

7. december 2011 08:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Naturforening har skepsis over for rekordplan
Billede mangler

Miljøministeren går i dag til kamp mod udtrørringen af den danske jord. Det gør Ida Auken ved at lancere den største plan for genopretning af naturen nogensinde.
Planen koster sammenlagt 1,8 milliarder kroner, og den skal gøre Danmarks natur vådere og mindre tilgroet. Det handler blandt andet om, at krat og buskads skal holdes nede i såkaldte EU-områder, så træer ikke ikke slår rødder og tørre jorden ud.
Danmarks Naturfredningsforening klapper i hænderne over planen, som gavner knap 250 naturområder, men der er også en vis skepsis at finde hos naturfredningsforeningen.
“Planerne bærer præg af, at de er meget overordnede, og målsætningen er lavet sådan, at den giver et meget stort frirum for kommunerne. Derfor har vi til gode at se, hvad der rent faktisk kommer ud af det her, før vi jubler,” siger Ella Maria Bisschop-Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening til Newspaq.
“Vi ser frem til et samarbejde med kommunerne. De har selv bedt om at få lokalt råderum, så de selv kan skære indsatsen, som de vil, så jeg regner med de er velvillige,” siger Ida Auken.
Miljøministeriet har nedsat et forum, som skal holde øje med kommunerne.
Redningsplanen vil blandt andet give hjælp til Teglstrup Hegn i Nordsjælland, Jerup Hede i Nordjylland og Svanninge Bakker på Fyn.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu